dijous, 19 de juliol del 2018

Un estiu pels menuts


Avui no us porto un conte ni dos, sinó tota una selecció pels menuts de la casa que ens presenta Cossetània Edicions per fer-ne les delícies aquest estiu.

El primer exemplar que us vull presentar és un dos per un, El gran llibre dels animals gegants que porta incorporat a la seva portada El petit llibre dels animals més petits.

Aquest llibre ha fet les delícies d’un menut que comença a descobrir el món que l’envolta, primer li vaig deixar el llibre dels animals petits, li cabia entre les mans i ell es va sentir un nen gran, però després li vaig deixar e llibre dels animals gegants i no el podia entomar, el va plantar a terra i es va ajeure per mirar els seus dibuixos, per veure aquells meravellosos animals que ocupen dues planes i que als seus peus tenen una llegenda amb una explicació de con són.

Aquesta experiència ens va portar a descobrir més animals, a calcar-los i pintar-los, una eina molt didàctica a partir de tres anys si un adult els ajuda amb la lletra i a partir de cinc si ho volen fer d’una manera més autònoma. Les il·lustracions de Francesca Cosanti conviden a jugar i aprendre.

Un èxit assegurat, aquí us en deixo un tastet.


El segon exemplar que us vull presentar és El somni del drac amb text de Mireia Besora i il·lustracions d’Anna Martí que s’inclouen en la col·lecció “Els contes de la festa Major de Valls”, els títols anteriors són “La Mulassa”, “L’Àliga” i “Els Gegantons”.
 
Un conte que combina la tradició amb l’imaginari, amb dos tipus de lletra que s’adapta a primers lectors resumint allò que vol remarcar en un parell de línies i amb una explicació més detallada i lletra més petita per a lectors una mica més avençats.

Aquesta col·lecció vol construir un univers literari al voltant dels elements del Seguici Cerimonial de la ciutat, adreçat a nens i nenes. Les figures del bestiari, els balls i els castells aniran passant per les pàgines d’aquests contes per crear un mosaic festiu de la ciutat, i desvetllar la curiositat dels infants perquè descobreixin i valorin el nostre patrimoni.

Aquí en teniu un tastet. Un Drac poruc us espera.



La darrera aposta, com no podria ser d’una altre manera ens arriba de la mà del nostre estimat Patufet, un conte que s’afegeix a la seva col·lecció de les tradicions catalanes i que arriba en les millors dates.

Els balls tradicionals de la Festa Major no ens ensenya una festa major en concret, sinó que parteix de l’arrel comuna entre totes i així cada vailet pot identificar-ne  els elements en la seva pròpia festa major, ja sigui la del barri, la de la ciutat o la del poble on està de vacances.

Descobrireu el ball de bastons, el ball de les gitanes, el ball dels pastorets, el ball dels vells i la Moixinganga, sense oblidar-nos la música que els acompanyarà.

Roger Roig i Hugo Prades encerten de nou sense perdre les seves arrels i l’estructura definida de la col·lecció.

També us deixarem un tastet encara que no podem animar-lo amb gralles ni tambors.

Tres encerts per unes vacances divertides, entretingudes i didàctiques... aquesta última idea no la digueu en veu alta Shhhhhh!