dijous, 20 de febrer del 2014

Història de Catalunya



Avui, dijous 20 de febrer, es presenta a la Generalitat el projecte "Història de Catalunya", 6 volums il·lustrats per Pilarin Bayés, en una edició dirigida i coordinada per Josep Maria Solé i Sabaté i Queralt Solé i Barjau, aquesta presentació tindrà lloc al Saló Sant Jordi, a les 19 hores.

Els 6 volums de la Història de Catalunya i l’atles que ens presenten tenen el seu origen l’any 1973, quan encara vivia Franco i Catalunya era un país devastat.
L’any 73 hi va haver algú que va pensar que calia fer una Història de Catalunya per als nens i nenes d’aquest país. No hi havia material en català, calia recuperar la identitat i explicar a les futures generacions qui érem.

L’editor Martín Casanovas, l’historiador Oriol Vergés i la dibuixant Pilarin Bayés van fer una Història de Catalunya que ha servit a moltes generacions de catalans per conèixer el seu país. Un país que estima i coneix els seus orígens és capaç de defensar-los.

En el moment històric que vivim hi ha hagut algú que ha tornat a pensar que calia fer una Història de Catalunya perquè les futures generacions entenguin, coneguin i estimin el seu país, i d’aquí a quaranta anys puguin continuar vivint en llibertat segons la seva pròpia identitat.

Els nous llibres que presenten s’han fet amb el suport de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona, amb la col·laboració de La Vanguardia i Grup 62. Amb un equip d’historiadors dirigits per Josep M. Solé i Sabaté i amb la dibuixant Pilarín Bayés i el seu equip.

Es vol que aquests 7 volums siguin una bona eina de referència, objectiva, útil i emotiva, per connectar els nens i nenes amb els seus orígens i la seva realitat.

Són 7 llibres carregats d’humanitat que impregnen la manera de fer col·lectiva d’un poble viu i palpitant que va cap al futur.

ELS AUTORS:


Queralt Solé i Barjau
Doctora en Història Contemporània per la Universitat de barcelona i professora de la mateixa universitat al Departament d'Hostòria Contemporània.
Autora de múltiples articles en diverses revistes d’història; ha participat en congressos nacionals i internacionals, i ha col·laborat, com a autora o portant-ne la direcció, en diverses obres de les editorials més importants del país.


Josep Maria Solé i Sabaté
Catedràtic d’Història Contemporània de la Universitat Autònoma de Barcelona. Llicenciat en Filosofia. Primer Director del Museu d’Història de Catalunya 1996-2000.

Especialista principalment en la recerca de  la guerra civil i la postguerra. Col·laborador a la premsa i a les ràdios més importants del país. Assessor històric de TV3 i Canal 33. Professor invitat a prestigioses Universitats d’Amèrica i Europa i actual Director de l’IEI, Institut d’Estudis Ilerdencs.


Pilarin Bayés de Luna
Il·lustradora infantil amb una trajectòria de més de cinquanta anys dibuixant en qualsevol format, però sobretot per a gairebé 800 llibres, molts dels quals dedicats a difondre tots els aspectes de Catalunya, les seves ciutats, pobles, tradicions, personatges, geografia... gaudeix d’una gran popularitat arreu del país.

Gràcies a infinitat d’exposicions, visites a escoles, col·laboracions amb tot tipus d’institucions i aparicions als mitjans de comunicació, garantirà la connexió dels lectors amb aquest projecte.

El seu estil inconfusible i el seu dibuix tendre i positiu són ideals perquè el jove lector descobreixi els grans secrets de la història del seu país i la transcendència del moment històric que està vivint.

Cómo conquistar a un lord



En Megan Mulry descubrimos un mundo donde el glamour más americano se mezcla con la solera de la nobleza británica. Su trilogía “Amantes reales” se presentó por primera vez con el título “Cómo ligar con un duque” y ahora nos reconquista con su segunda entrega, Cómo conquistar a un lord, ambas publicadas bajo el sello editorial de Plaza & Janés.

Su pluma ágil y diáfana nos abre las puertas a un mundo lleno de enredos y confusiones, donde un espectacular cóctel de sentimientos es agitado en una coctelera de plata. 

Una historia que apasionará al corazón más duro y despertará la picardía del corazón más sereno. Sus personajes están construidos con fluidez, sus cambios de humor varían con el tempo narrativo, sus descripciones de los espacios envuelven al lector en ciudades como Chicago o Londres, y quedan atrapados en un castillo de Dunlear, una de las maravillas arquitectónicas históricas de la Gran Bretaña.

Un mundo donde las reglas sociales perviven en los personajes más mayores y que chocan con la juventud del siglo XXI, la rebeldía social, el deseo de prosperar por uno mismo, las elites sociales acabaran mezclándose con personas interesantes, brillantes con luz propia que les cegaran mostrando un aspecto del mundo más mundano y menos noble.

Nuestros personajes son Sarah James, una diseñadora de zapatos que aprendió de la mano de Christian Louboutin, os aseguro que soñareis con zapatos, y con una familia un tanto peculiar, un padre viudo y casado en segundas nupcias, una madrasta que solo mete la pata y una abuela tres chic.

Cuando Sarah acude a la boda de su mejor amiga, decide hacer una locura y su locura tiene el nombre del hermano del novio, lord Devon Heyworth, un calavera y mujeriego apodado como “el duque”, una locura de fin de semana que se complica por ambos lados y ninguno de los dos sabe afrontar la situación que se les avecina.

Pero no hay nada mejor que una gran conspiración en pos del amor y la amistad para arreglar dos corazones desacompasados. 

Una aventura donde muchas máscaras y corazas irán cayendo por el camino hasta descubrir realmente unos personajes que distan mucho de lo que muestran al mundo.

Si no habéis leído la entrega anterior no desesperéis, esta se puede leer de manera individual, cierto es que algunos matices se pierden, pero también puede resultar una ventaja descubrir la historia de estos personajes sin depender de su presentación en la novela anterior.

Os descubriréis en más de una ocasión con una sonrisa pícara en los labios, con ganas de conspirar con las grandes damas y calzando unos divinos zapatos de tacón por Manhattan.

No me extrañaría nada que alguno de los personajes secundarios, no diré cuales, sean nuestros conquistadores en su tercera entrega.

Una obra con ángel.