dimarts, 23 d’agost del 2016

Etheria



Per Àngela Sánchez Vicente


Avui us presentem la darrera novel·la de la madrina d’aquest blog, la gran Coia Valls ens torna a sorprendre amb una novel·la històrica sobre una gran dona.

A Etheria ens farem amics de la seva protagonista, una noia que fa esclatar la seva bombolla on es sent confortable per tal d’anar a explorar el món. A vegades sortir de la teva zona de confort és la millor manera de conèixer-te a tu mateix.

Ens situem a les darreries del segle IV en un període de constants canvis a les terres romanes. La divisió del Senat i la persistència de l’estàtua de la Victoria fa que les diferencies entre pagans i cristians esdevingui un xoc frontal irrefrenable.

L’Etheria és una noble de la Nova Gal·lècia i està emparentada amb l’emperador Teodosi. Tot aquest llegat familiar no la frenarà en la decisió d’emprendre un viatge cap a Terra Santa.

En aquest camí que sembla etern creixerà encara més com a persona i veurà com poc a poc el seu diari s’omple d’experiències, opinions i fets que la faran anar reflexionant i reflectint tots els marcs socials i polítics que va coneixent.

És una novel·la pels amants de la historia doncs crea una atmosfera tan descriptiva que esdevé una experiència sensorial plena de contrastos entre allò conegut a Roma fins al seu destí.

Un cop més, la sort o l’atzar provoca que conegui a la Irene d’Aveleda, una noia patrícia que busca venjança.

Ambdues dones de caràcter per una novel·la sense límits.

No us desvetllarem masses secrets sobre aquesta gran obra que heu de llegir, de la mà d’Ediciones B la podeu gaudir i anar desgranant poc a poc per descobrir la grandesa d’aquestes dones i la seva vitalitat i coratge en un món dominat pels homes.

Fruit d’una gran documentació i l’amor a les lletres neix aquesta gran historia que ens mostra una evolució personal amb un marc de fons atractiu, ben documentat i explicat per tal de ser assequible a tots els lectors.

Si l’hagués d’adjectivar seria una llista inacabable de qualificatius positius alabant-la i és per això que us la recomanem de manera ten vehement.

Us ve de gust un viatge en l’espai i el temps? Us ve de gust una bona sessió de bones lletres? Encara no coneixeu la bibliografia de la Coia Valls?

Vinga va, aneu cap a la llibreria i esdevindreu experts! Si en llegiu una acabareu caient en el seu món i esdevindreu com nosaltres uns seguidors fidels.