dissabte, 19 d’abril del 2014

Per Sant Jordi innocència i una rosa multicolor



Els colors de l’arc de Sant Martí  és un fenomen òptic que consisteix a fer visibles, al cel, tots els colors de l'espectre de la llum. Sovint s'ha interpretat com un pont entre el cel i la Terra, així apareix en diverses mitologies (la deessa grega Iris, la serp irisada australiana, l'Indra hindú...).



Res millor per representar allò que no es veu a primer cop d’ull i que la innocència dels infants que ho atrapa al vol.

Sant Jordi i el drac és l'últim títlo de la col·lecció d'en Patufet que ens ofereix l'editorial Cossetània, on en Roger Roig i l’Hugo Prades ens tornen a alegrar amb un nou volum del costumari català presentat pel nostre amic. 


De manera àgil i entretinguda per nens i adults ens presenta la llegenda en que el drac d’un petit poble es va quedar un dia sense menjar i varen fer un sorteig amb tots els noms dels habitants de la regió per tal d’esdevenir l’àpat principal de la fera.

Novament gaudim d’una tradició de les terres catalanes per explicar als menuts i que esdevé eina didàctica per informar-los de la llegenda i el perquè de les parades de roses i la posterior relació amb el món literari i l’intercanvi de regals. (a partir de 3 anys)

A Jocs tradicionals de La Galera, trobareu deu jocs tradicionals explicats pas a pas i il·lustrats per la genial Pilarín Bayés. La xarranca, enfonsar vaixells, Un dos tres pica paret, la gallineta cega... qui no ha jugat mai a algun d'aquests jocs. 

Quins records! I com n'és, de fàcil, jugar una i altra vegada. Les il·lustracions de la Pilarín Bayés ens conviden a sortir i jugar.
El podreu tobar tant en català com en castellà. ( a partir de 3 anys)

Tu corazón en un cofre nos explica que en cada uno de los cofres de la Reina Malvada, se guarda un corazón con una historia olvidada que espera ser contada.


Cuenta la leyenda que una malvada reina, enferma de celos, ordenó a un cazador asesinar a su bella hijastra. El cazador no tuvo valor para cumplir el encargo y le entregó a la reina el corazón de un ciervo. Cuenta la leyenda que la reina devoró el corazón de Blancanieves... pero no fue eso lo que en verdad sucedió. La reina encerró el corazón en un cofre y lo escondió en la habitación más oscura del castillo. Ese fue el primero de muchos cofres, de muchos corazones. BEASCOA. (de 6 a 9 anys)

Nascut a Ratalona (Illa dels Ratolins), Geronimo Stilton és llicenciat en Ratologia de la Literatura Ràtica i en Filosofia Rosegairística Comparada. Des de fa vint anys dirigeix L'Eco del Rosegador, el diari amb més difusió de Ratalona.Ha estat guardonat amb el Premi Ratitzer per un sensacional reportatge, El misteri del tresor desaparegut. Geronimo ha rebut també el Premi Andersen 2001 com a personatge de l'any. Un dels seus llibres ha guanyat el Premi eBook Award 2002 al millor llibre electrònic del món per a infants. En el seu temps lliure, Stilton col·lecciona antigues crostes de formatge parmesà del segle XVIII i juga al golf, però el seu passatemps preferit és explicar contes al seu nebot Benjamí.


La seva última aventura El robatori del diamant gegant comença quan estava mirant la final de futbol, quan va aparèixer l'avi Berenguer entusiasmat en participar en un torneig de golf per parelles! El premi serà la Súper Ratcopa, però hi ha algú que la vol robar i el meu amic Zero Zero K segueix la pista del misteriós lladre! 

Frozen, para primeros lectores, publicada por Estrella Polar nos presenta a la intrépida y optimista Anna se lanza a un épico viaje. Junto con el forzudo Kristoff y su leal reno, Sven, sale en busca de su hermana Elsa, cuyos poderes de hielo han atrapado al reino de Arendelle en un eterno invierno. 

Anna y Kristoff tendrán que enfrentarse a las duras condiciones de la montaña, místicos trolls y un divertidísimo muñeco de nieve, llamado Olaf, para salvar al reino. También editado en catalan.