dijous, 17 d’abril del 2014

Per Sant Jordi ens descobrim i una rosa groga



La rosa groga és l’amistat que es crea entre el que la regala i qui la rep, aquest color ajuda a poder discernir i discriminar, activa la memòria i ajuda a organitzar les idees de manera clara. 


 Per poder-nos descobrir en la lectura us recomanem:



Si voleu llegir una novel·la plena de llums i ombres, on la foscor del dia a dia troba la seva llum, on un acte de fe canvia el curs de la vida, no podeu deixar passar l’oportunitat de llegir El guerrer adormit, de David Martí.

Una novel·la en tres actes, tres episodis de la vida que demostraran que cadascú de nosaltres és l’arquitecte de la seva pròpia vida i per molta por que ens doni el destí hem de ser valents i donar un pas al front, ens hem d’atrevir a fer la nostra pròpia travessia del desert i tenir clar que, pel camí, s’hi poden quedar persones que ara considerem imprescindibles en la nostra vida. 

Ara o mai, encara que faci mal, encara que ens trenquem en mil bocins, s’ha de resistir a la por, despertar-nos i obrir els ulls, així veurem els senyals aquí i ara, ara o mai. Editada en català per Edicions 62 i en castellà per Ediciones B.

Cuenta la leyenda, que el descubrimiento del té fue fruto del azar o quizás de la mano del destino. El Emperador chino Shen Nung obligo a hervir toda el agua que fuera para consumo humano, cuando un día, mientras descansaba a la sombra de un árbol de té silvestre, el dios Eolo soplo agitando sus ramas y unas pocas hojas cayeron en su agua, esta adquirió un aroma delicioso que sedujo al Emperador quien cayó cautivo de la deliciosa bebida.

El té llegó a ser una bebida mística que hasta el día de hoy aporta a nuestra cultura nuevas tradiciones, usos y costumbres.

En su novela El club del té, Vanessa Greene nos presenta una deliciosa historia donde se entrelazan la vida de tres mujeres que podrían ser representadas por tres tipos de té. La más joven de ellas es Jenny, como el té blanco de hojas jóvenes y suaves. Su vida se encuentra en un punto de inflexión dado que en un par de meses pasará por el altar con Dan, un hombre perfecto para ella, aunque en el pasado de Jenny hay una sombra que decidirá aprovechar la ocasión para salir a la luz.

Una de les darreres novel·les que m’han sobtat, mobilitzat, emocionat i transportat a un món d’emocions i reflexions és La botiga vintage Astor Place. 

Una novel·la original i imprescindible per a tots aquells cors que tenen la brúixola una mica espatllada. Creiem que és important saber a on anem però potser primer cal preguntar-se qui som i on som ara.

Seguiu el meu consell i rendiu-vos a aquesta bella i dolça obra que ens presenta Edicions 62, un cant a la feminitat, al poder de les dones, a l’esperança i una gran oda als somnis.
No deixeu mai de somiar doncs aquests us conduiran a l’autentica felicitat i autosatisfacció!

A La cinquena planta, en Manuel Baixauli, en B, el protagonista i autor, es descriu com a “pedra” i és una imatge tan colpidora que arriba a mostrar-nos el pes del seu cos, la quietud a la que es va trobar sotmès i a la duresa que va tenir que recórrer per tal de sobreposar-se al gegantí obstacle que va trobar al seu camí vital.

Tot i això, B mai va perdre la capacitat de pensar, raonar i sentir. De fet, les seves reflexions sobre el temps, la felicitat i allò que tot ésser humà es preguntaria en aquests casos queda dibuixat amb una sensibilitat i suavitat que embolcalla al lector.
Crec que és una mica agosarat el concepte del llibre, però un cop llegit veus que ho tracta amb tanta rigorositat, respecte, veritat i emotivitat que ens regala una lectura que defugint de la duresa aparent esdevé un cant a la vida i una bufetada de realitat.Proa.

Passatge de les ombres



Una bona novel·la negra, actual i fresca és Passatge de les ombres, una de les darreres novetats de la sèrie negra de RBA.

Més que negra, la podem catalogar com detectivesca i de misteri, amb l’elegància dels grans mestres del crim dels anys vint però amb una prosa moderna, àgil i molt amena.

L’acció arrenca quan dos policies troben un avi mort al seu llit, potser podem pensar que fins aquí tot és normal però hi ha molta xeixa al darrera.

L’home presenta a l’estudi forense mostres d’asfíxia i a l’escorcoll de la casa troben retalls d’un diari on destaca la noticia d’una noia escanyada quaranta anys abans i amb unes circumstàncies molt semblants a l’escenari del crim que han trobat a l’actualitat.

¿Hi ha alguna connexió o és una simple coincidència?

Ambientat de manera molt fotogràfica a la bella Islàndia podem veure el canvi social des d’un crim fins a l’altre, des de les acaballes de la Segona Guerra Mundial fins al present del crim.

L’Arnaldur Indridason, ens mostra un cop més que domina el gènere a la perfecció esdevenint mestre i referent de molts escriptors i escriptores del gènere avui, a més, amb aquesta novel·la ha estat premiat amb el VII Premi RBA de Novel·la Negra. 

La investigació d’ambdós crims amb dos víctimes oposades en tots els aspectes possibles farà que les forces de l’ordre i el treball d’investigació hagi de ser molt acurat i amb la obligació d’aprofundir en cada minúscul detall que el pas dels capítols ens depara.

Cada cop que gires plana reps una nova sorpresa, una nova dada que et fa trontollar tota aquella càbala que ja t’havies fet.

¿Aconseguiran atrapar al responsable dels assassinats? ¿Quina serà la relació entre ells?
Totes les preguntes que us arribeu a fer estan respostes al llibre paulatinament, cada cop ens donen una petita píndola de misteri i una d’altre de llum sobre foscor...

¿Podrà la llum mostrar el que amaguen les ombres?

Si jo fos vosaltres no la deixaria escapar i si per Sant Jordi esteu una mica perduts tranquils, aquí us fem de brúixola i si el que busqueu és una bona novel·la negra, heu de caure a les mans d’aquesta obra o si més no a mans d’aquest autor.

Si us feu amics d’ell haureu de córrer a les llibreries a fer-vos amb “La dona de verd”, “La veu”, “L’home del llac” i “Hivern àrtic”, cada una amb les seves particularitats i punts forts que les fan úniques!

Si sou negrots ja teniu una cita amb un gran escriptor i les seves històries!