dimarts, 13 de febrer del 2018

Melissa & Nicole



Per Àngela Sánchez Vicente


Avui us presentem l’obra guanyadora del Premi Prudenci Bertrana, una novel·la interessant, reflexiva, altament analista amb la societat actual i la paternitat.

Sota el títol Melissa & Nicole trobem una veritable oda a l’amor, a la família i als vincles ineludibles de la sang.

Les nostres noves amigues i protagonistes són dues noies de les que és molt fàcil enamorar-se i sentir-les properes. Tenen una evolució psicològica i emocional al llarg de la novel·la que els dóna tanta dimensió que realment sents que creixen personalment al teu costat.

La Melissa és la típica noia americana amb tot el que aquest fet comporta tant d’imatge com d’actitud i aprenentatge; la Nicole és la seva antítesi i és la parisenca refinada amb una educació i unes vivències molt marcades.

Elles són germanes però ho esbrinen quan es troben de manera casual mentre estiuegen a la illa de Fårö, prop de l’illa de Gotland banyada pel mar Bàltic.

Una decisió d’estiuejar en un indret i tot el que arriba a succeir! 

Sembla una premissa fàcil però la ploma magistral i premiada d’en David Nel·lo li sap donar als esdeveniments la profunditat i importància que requereixen.

Una prové d’una família i l’altre d’una altre i els dubtes sobre qui són els seus pares afloren des de que es veuen per primera vegada.

Cap de les famílies hauria volgut que aquestes dues noies es creuessin mai a la seva vida però es veu que el destí tenia uns altres plans per elles.

No us desvetllarem els secrets ni us comentarem el perquè de la situació però preguntes vitals sobre la paternitat, els vincles familiars i l’amor es donen cita en aquests breus dies que ens narra l’autor.

Gràcies a l’aposta de Columna per les bones lletres i les grans histories ens regala una de les novel·les més adients per passar aquests dies d’hivern.

És addictiva, sentimental, sensible...

Quin és el valor d’una veritat? Preferim una mentida ensucrada o una veritat que ens pot ferir?

Aneu a l’encontre amb aquestes dues noies i ho descobrireu! Aquí us en deixem les seves primeres planes.

Us robaran el cor!

Si ja sou seguidors de l’autor a través d’obres com “Missió futur” i les seves obres infantils i juvenils no teniu cap excusa! Vinga! Us espera a les llibreries!