dissabte, 24 d’agost del 2013

El libro de Gabriel



Lena Valenti continua convidant als seus lectors a afegir-se als vanirs i al berskers en la lluita suprema del bé i del mal, al Ragnarök. Fins al moment en la seva saga venir, els protagonistes eren vanirs, berskers, humans i alguns Déus nòrdics que lluiten per salvar al món i a la humanitat, però en la seva quarta entrega El libro de Gabriel, l’autora ens mostra una nova força a tenir en compte, les valkiries i els seus guerrers, els einherjars. 

L’autora fins al moment, amb les seves tres entregues anteriors: “El libro de Jade”, “El libro de la sacerdotisa” i “El libro de la elegida”, havia seguit un fil conductor temporal, una historia s’enllaçava a la següent en el punt on el lector s’havia quedat, però en aquesta última entrega, el lector descobrirà que la línia temporal de la saga fa un salt en rere y el seu inici el podríem situar al final del segon y comprendria tot el tercer fins que s’uneixen els fils de la trama per acabar el final del quart.

La historia comença quan en Gabriel es reclamat pels Déus per ascendir a l’Asgard, l’autora es recrea en l’explicació d’aquest nou plànol d’existència, les seves normes, els seus costums, els seus habitants, però sobretot ens explica la importància de la relació entre les valquíries entre elles i els seus einherjars. En Gabriel, que va lluitar per defensar les seves amigues i el nou món que estava descobrint serè l’escollit per portar a la lluita els guerrers de Thor i de Freyja.

En Gabriel tindrà al seu costat la valquíria Gúnnr, Gunny, una valquíria que encara no ha despertat els seus poders. L’aventura començarà quan el martell de Thor, el Mjölnir, i el Seire, la espasa de la victòria de Frey i la Gungnir, la llança d’Odin, ells juntament amb dos guerrers, les seves valquíries i dues germanes per la Gunny, la Bryn, generala de las valquíries i la Róta. Ells hauran de protegir el món i recuperar els objectes robats que podrien destruir el món.

En aquesta entrega els lectors es retrobaran de passada amb els protagonistes anteriors i guanyarà importància un vanir, en Miya, que va ser presentat a l’entrega passada i que tindrà el seu gran moment en la propera entrega.

No cal preguntar gaire si heu seguit la saga, per saber que en Loki i els seus vampirs i nosferatus, entre d’altres n’estan al darrera, una lluita a tot o res on perdre no és una opció, però les baixes seran nombroses. Sobreviuran els nostres protagonistes o hauran de cedir el seu lloc als següents?

Una historia on les pors passades, les omissions i els secrets marcaran el caràcter dels protagonistes, creant un munt de confusions i de ferides que encara no han curat,  una historia de superació, de lluita, de sacrifici, de compromís i d’amor, d’un amor pur, d’aquells que brillen en llum pròpia però que costen de veure.

Encara penseu que el món està condemnat i que no val la pena lluitar pels humans, un essers egoistes i amb dobles cares? Doncs recordeu que també hi ha d’altres motius per lluitar i que molts humans són bons i purs.