diumenge, 20 de maig del 2018

La senyora Stendhal



Si, no ho puc evitar, sóc una enamorada de la prosa d’en Rafel Nadal. Des dels seus grans èxits “Quan érem feliços” i “Quan en dèiem xampany” fins al seu boom literari amb “La maledicció dels Palmisano” no puc evitar seguir la seva carrera literària.

A més és un escriptor que respecta molt el seu estil alhora que sempre procura que el seu públic sempre tingui una bona obra entre mans sense perdre la seva essència i el seu segell de qualitat.

Les trames sempre estan perfectament contextualitzades i amb un teló de fons ben detallat i documentat per tal que d’un salt et sentis dins la novel·la i uns personatges que et posen la pell de gallina gràcies al seu treball descriptiu tant dels fets com de les emocions i l’evolució psicològica d’aquests.

A La senyora Stendhal tenim de nou una novel·la en que la família és la protagonista i no ens referim pas a la família tal i com la podem concebre tradicionalment.

La protagonista, la senyora Stendhal, veurà com el Lluc queda orfe el darrer dia de la Guerra i el seu sentiment de protecció farà que les seves vides canviïn per sempre cuidant-lo com si fos la seva mare.

Ella, el petit Lluc, el germanastre del Lluc i l’avi Dídac faran que l’educació, el creixement i el desenvolupament vital d’aquest nano sigui el més positiu, sa i realista possible.

No podem oblidar que ens situem a la postguerra on vencedors i vençuts conviuen i encara hi ha esclats d’ira aquí i allà.

Com educar a un nano en aquestes situacions? 

La Senyora Stendhal serà una abanderada de l’escola tal i com la vol revolucionar, de l’amor i sobretot de la veritat per ajudar als joves a conformar el seu propi camí i d’alguna manera anar a la recerca del propi destí.

Essent mare del Dani i fent-li de mare al Lluc serà conscient de les necessitats i els vincles que existeixen entre mare i fills. L’amor és una arma potentíssima de valor incalculable.

Podrà obtenir la llibertat desitjada per ella i els seus? 

Només en aquesta obra que ens ofereix labutxaca ho descobrireu.

Està ambientada amb tanta minuciositat, detallisme i veracitat que us deixarà astorats, a més la sensibilitat i emoció dels personatges us traspassarà i els voldreu abraçar, sacsejar i potser alguna llagrimeta us vindrà a veure.

La voleu conèixer?, en Lluc té moltes ganes de presentar-vos-la!