dimarts, 23 de juliol del 2013

Trilogia Hotel Boonsboro



Benvinguts tots al Hotel Boonsboro, un hotel que reneix del pas del temps i que convida a fer-hi una estada. Sota aquest títol, s’amaga la última trilogia de Nora Roberts formada per: “Siempre hay un mañana”, “El primer y último amor” i “La esperanza perfecta”.

Imagineu-vos un poblet on tothom es coneix i on un vell edifici que presideix la plaça  central serà restaurat pels germans Montgomery: Beckett, Owen i Ryder, tot gràcies a la seva mare, una força de la natura que planifica projectes i realitza els somnis més inversemblants. Un hotel que s’anirà construint i canviant alhora que la vida dels tres germans també anirà canviant.

A “Siempre hay un mañana” s’introdueixen tots els protagonistes, la família Montgomery i els seus veïns, la Clare, propietària de la llibreria, l’Avery, propietària de Vesta, el millor restaurant del poble i l’Esperanza, amiga de les dues anteriors i futura gerent de l’hotel. Aquesta primera entrega es centrarà en la relació que s’estableix entre el Beckett i la Clare, ella havia sigut el seu amor de joventut, i ara, vídua, amb tres nens i un assetjador ens mostrarà la importància de la família i com el destí pot guardar cartes amagades i regalar als bons jugadors una segona oportunitat. 

Us asseguro que si l’hotel Boonsboro estigues a prop ja hi seria, un hotel on cada habitació rep el nom d’una parella literària i on una presencia, un fantasma, anirà explicant la seva historia per descobrir moltes sorpreses del passat.

A “El primer y último amor” es manté la historia general, l’hotel, més reformes i plans, la família va creixent i els enigmes també. En aquesta novel·la l’autora es centra en l’Owen, ordenat, organitzador i amb un full de càlcul per cervell i l’Avery, la seva antítesis. Al jardí d’infància havien sigut nuvis, però la vida els va portar per camins molt diferents. Tant l’Avery com el seu pare, formen part d’alguna manera de la família Montgomery. Tot sembla molt tranquil fins que el passat de l’Avery i apareix una nit per la porta, un passat que li va provocar una ferida que encara avui no ha cicatritzat, però gràcies a l’Owen i al seu raonament més fred s’anirà tancant.

Finalment “La esperanza perfecta” afegeix un nou projecte al germans Montgomery, l’hotel ja funciona a ple rendiment, el restaurant nou està a punt per la inauguració, el nou spa s’obre camí en el futur. En aquesta novel·la descobrirem per fi qui és el nostre fantasma i que hi fa al hotel, una presencia que sempre a sigut molt picarà i sarcàstica, és un dels tocs que atreu més al lector. A més descobriré per fi que s’amaga entre en Ryder i el seu to cregut i la Esperanza, una perfeccionista i brillant gerent. Per descomptat, a ella també la visita el seu passat, però, per primera vegada des de feia molt de temps descobreix que amb les seves amigues i amb els Montgomery ha trobat la família que no sabia que volia. 

No us donaré més spoilers, però us recomano aquesta trilogia romàntica, dolça, però que amaga secrets, traïcions, pertorbats i fantasmes. Una trilogia brillant, a l’alçada de la trilogia del sueño (Un sueño atrevido, Compartir un sueño, En busca de un sueño) o la trilogia del jardín (Dalia azul, Rosa negra, Lirio Rojo).

Si no coneixeu la Nora Robert, aquesta és una molt bona manera de començar, descobrireu que posseeix una ploma molt àgil, amb un llenguatge molt acurat i actual, gens recarregat i molt dinàmic. Una trilogia, hauria de costar, però us puc prometre que tan bon punt acabes un necessites saber que succeeix després amb la resta de personatges. 

Podeu no confiar en mi, però si el fet que segons “The New York Times” sigui l’autora número 1 en vendes i “L’autora preferida d’Amèrica” potser us ajuden a decantar la balança.

Tot i ser una autora etiquetada com a romàntica, us trobareu amb dones que no estan esperant que les salvin, no busquen desesperades un home per casar-se i no es desmaien a la primera de canvi. Les seves protagonistes femenines són valides, fortes i femenines, de la mateixa manera que els seus protagonistes masculins no són babaus ni es creuen els reis de la creació, són capaços de intentar comprendre les dones de les seves vides i no voler-les canviar.

L’Editorial Plaza & Janés aposta sempre fort, els seu catàleg de títols impressiona i treu l’alè, quin serà el motiu de tenir Nora Roberts a les seves files? No espereu més i descobriu unes meravelloses vacances al millor hotel del món.