dimarts, 3 de maig del 2016

Gorski



Per Àngela Sánchez Vicente


Una novel·la amb nom propi que us deixarà bocabadats.

En Gorski és un oligarca rus que basant-se en la seva fortuna ho té tot o això creu. Aquest home es trasllada cap a Londres i sembla que la ciutat batega al ritme de la economia d’aquest tan peculiar home.

Ell persegueix al seu amor i resulta que ara és casada. És un problema? En Gorski aconsegueix tot el que vol, ja sigui el seu amor o una fabulosa mansió a les vores del Tàmesi amb una de les biblioteques més importants que posen de manifest el seu amor pel món intel·lectual. 

En Nikola és el seu contrapunt, és l’encarregat de muntar la biblioteca des de la seva humil llibreria.

Un xoc de trens i de costums entre el rus i el serbi que ens faran reflexionar sobre el poder dels diners i alhora els seus límits.

Un és ric per tot allò que posseeix o és ric quan realment té una cosa que no es pot comprar amb diners?

Un vaivé de riquesa i humilitat, de luxes, passions, art, lletres i perills que ambdós personatges hauran de sortejar amb la millor de les cares per tal d’arribar a aconseguir una de les més prestigioses col·leccions.

Hi ha moments en que odies a en Gorski i d’altres en que cau i el voldries abraçar i ensenyar-li que a la vida no tot és justificable.

Creieu que tants bitllets intenten ser una façana a altres mancances que no es poden comprar? Qui és més ric, ell o en Nikola? Què és la riquesa?

Poc us desvetllarem de la novel·la d’en Vesna Goldsworthy, el que si us podem assegurar és que no us deixarà indiferent i traspassarà els fils de la vostra ànima per tal de despertar la vostra consciencia en un moment en que també estem perden el seny per tot allò material.

De la mà d’Angle editorial podem gaudir d’una novel·la que ens porta del somriure a l’emoció més intima i debatrem sobre el valor de les coses.

Us ve de gust conèixer-lo? Jo no m’ho perdria!