dijous, 20 d’octubre del 2016

Què s'amaga dins del mar?




Què s’amaga dins del mar? Si voleu que la mainada passi una bona estona, jugui, aprengui i descobreixi els secrets que s’amaguen en les profunditats del mar, res millor que la proposta d’Aina Bestard i de Cossetània Edicions.

Aquest llibre de descobriment, amb format de tapa dura, amaga molts secrets que hauran de descobrir amb les tres lupes màgiques. La lupa verda és un escafandre i amb ella els semblarà que res es mou, després podran bussejar amb les ulleres blaves i descobriran la vida marina i finalment si apropen l’ull de la curiositat a la finestra del submarí vermell descobriran el gran secret que s’amaga a cada plana.

Cada plana, doble o senzilla, té una petita llegenda amb el dibuix de cada lupa i una pista sobre el que podran trobar si miren bé, res és el que es veu a simple vista, el mar pot ser un jardí propi d’un tritó, podran descobrir el treball de la pesca i sobretot gaudir de la seva pròpia curiositat.

A part d’aplicar les lupes en cada ocasió, també poden intentar descobrir que s’amaga en cada plana a partir de la pista i crear així una segona lectura i descoberta del món marí.

És molt curiós com l’espectre cromàtic amaga formes d’animals, secrets amagats i una pròpia aventura que cada nen podrà gaudir.

No us espanteu si el primer que us diuen és que no es veu res, ho hem comprovat, la mainada acostuma a posar la lupa directament sobre el paper i al no incidir la llum el dibuix no varia, els haureu d’explicar que la lupa millor se l’apropin a l’ull i no al paper, com si fos un truc de màgia.

Una aposta divertida i didàctica que es pot plantejar des de la vessant de la pròpia descoberta, com la de compartir el joc amb els companys o la família, però el que més m’ha agradat és que deixa oberta la porta a la pregunta de com pot ser que amb colors diferents el dibuix canviï de manera diferent.

Una recomanació per a infants a partir de tres anys i per a tots aquells que encara tinguin un Peter Pan en el seu esperit.

I com diuen que per a mostra un botó, us deixem les seves primeres planes per intentar descobrir que s’amaga entre els colors.