dimecres, 3 de desembre del 2014

El convidat nocturn



Per Àngela Sánchez Vicente


Avui ens plau presentar-vos El convidat nocturn, una novel·la fresca i profunda de l’autora novell Fiona McFarlane.

Aquesta novel·la traduïda ja a quinze idiomes aconsegueix èxit de crítica i d’acceptació per part del públic en un tres i no res. És impossible que aquest llibre duri a les estanteries doncs és molt atraient i un cop l’obres ja estàs perdut, més et val tenir la tarda lliure i poder gaudir d’aquesta historia i anar desgranant tot allò que ens vol dir.

Amb una agilitat i dinamisme digne d’erudit ens presenta detalladament la Ruth i el seu entorn. És una dona gran que viu sola i només rep alguna trucada dels seus de tan en tan per controlar-la però ella mateixa sent que s’està perdent entre un món d’arrugues i de desconeixement vers la imatge que veu al emmirallar-se.

Un dia, com si sortís del no res, se li presenta a casa la Frida, una suposada enviada del govern per cuidar-la i ajudar-la en les seves tasques diàries.

Esdeveniments sospitosos duran a aquest parell a situacions tenses, psicològicament obscures i a una desconfiança enorme.

La Ruth sap que ha estat una dona estimada, que la seva vida ha estat plena d’alegries i que és llei de vida envellir però no suporta la manera en que la tracten com si fos una despulla d’ella mateixa o l’ombra del que un dia va ser per tots.

La seva dignitat és el que li queda i no pensa deixar que res ni ningú li prengui. 

Està justificada la por cap a la Frida?, La desconfiança és un mecanisme de defensa?, Què passarà amb aquest parell?

De la mà d’Angle editorial podeu gaudir d’un thriller fóra del comú on la víctima és innocent i vulnerable però sabrà créixer davant l’adversitat i que per molt que li costi no pensa abaixar els braços fins que algú dels seus li faci cas.

En un retrat sobre la humanitat, les relacions personals, la vellesa, l’amor i la por ens sacseja la consciència sobre com estem tractant avui en dia a determinats sectors de la població alhora que ens va donant píndoles addictives de misteri que fan impossible aturar la lectura.

Us animeu a conèixer-les?

Jo de vosaltres no m’ho perdria pas! 

A més demà teniu l’oportunitat de conèixer a l’autora de la novel·la a l’entrevista que ens ha cedit de manera gentil i oberta. Segur que ella mateixa us acabarà de convèncer!