divendres, 23 de febrer del 2018

El món no em deu res



Per Àngela Sánchez Vicente


Amants del gènere negre i de suspens tenim novetats per vosaltres!

Us presentem El món no em deu res, una novel·la negra que no es pot comparar a cap altre del gènere amb un component humà altíssim que ens farà prendre consciencia de la soledat al món i de la necessitat d’afecte.

De la ploma de l’italià Massimo Carlotto neix un relat breu en que ens trobem a Rimidi, on l’Adelmo, un lladregot una mica despistat i fart de la vida es cola per una finestra per on potser no hauria d’haver entrat... o si... millor descobriu-ho vosaltres mateixos.

A dins la casa hi ha la Lise, una ex-crupier alemanya molt presumptuosa però amb infinitat de mancances emocionals que gaudeix de la seva vida veient el mar .

El que havia de ser un robatori es tradueix en visites i confessions entre aquests dos cors solitaris que han fet de tot a les seves vides i moltes malifetes però mai s’han sentit ni bé ni realitzats.

La Lise posarà a prova a l’Adelmo amb un crim passional. Què passarà? Què canviarà entre ells? Ell només busca la tranquil·litat i ella netejar la seva consciència. Són dos ànimes en canvi.

Senten que el món no els necessita, que tenen els cors emmurallats per tal que ningú hi entri però alhora s’adonen que les seves vides són extremadament buides.

Què els ha dut a ser “males persones”? Com es consideren? Es volen reconduir?

Crec que és entre humans que ens humanitzem i ells es poden salvar mútuament o caure a l’abisme tots dos junts. 

Realment els diàlegs i les situacions són esgarrifoses per la realitat que transmeten. 

El món seria millor sense ells? 

Tantes preguntes es donen cita en les seves trobades que no tindreu temps ni de respirar. 

Novament el nostre amic Pau Vidal fa una gran tasca de traducció i ens apropa unes lletres carregades de sentiments i dilemes. És una obra per ser desgranada, gaudida i reflexionada amb temps.

Gràcies a Alrevés i al segell Crims.cat podem gaudir d’una novel·la negra des d’un punt de vista totalment nou.

No us el perdeu! Us assegurem que val molt la pena!

És de les lectures que et sacsegen la consciència.