dijous, 15 de maig del 2014

Joc de Trons III



El segell Fanbooks ens sorprèn amb una adaptació al còmic de la saga de “Joc de Trons” de George R.R.Martin, on aquest s’ha unit a la ploma de Daniel Abraham i al grafisme de Tommy Paterson, donant vida a la fantàstica història de Joc de trons III.

Podem assegurar que el públic d’aquesta magistral sèrie és molt exigent i cal complir els requisits de rigorositat i respecte amb els llibres i amb l’adaptació de la sèrie de l’HBO.

Un fenomen fan que no té edat i que no entén de prejudicis ens mostra la seva cara més jove i vitalista en aquesta novel·la gràfica on el compendi entre lletra i il·lustració s’equilibra a la perfecció dotant-lo d’un sentit unitari i una passió sense límits que va in crescendo fins a la darrera pàgina.

És difícil que un llibre o còmic sobre una història que coneixes t’atrapi tant, es nota la feina ben feta i crec que els autors són fans (i dels frikis) de la sèrie: detalls de la novel·la que s’escapen a la pantalla i detalls que la pantalla afegeix s’entrellacen oferint al lector una experiència única.

Podem pensar que és un tret segur apostar per treballar sobre un tema que atrau a la societat i està al top ten de les xerrades entre amics però jo crec que és més aviat una feina agosarada i una gran aposta per la qual s’ha de ser valent. Els seguidors ho són fins l’extrem d’estudiar-ho per trobar errades, per criticar o per treure-hi punta.

Us reto a que li trobeu l’errada doncs jo que en sóc molt fan no he vist res estrany, deixa molt bon gust de boca i amb ànsia per tenir entre mans la propera entrega que els autors ens regalaran.

Dues ments que pensen com una i es complementen a la perfecció. Quan ens submergim a la lectura, les escenes són molt detallades tant a l’expressió facial i emocional dels protagonistes com als escenaris on es situa l’acció. Un treball minuciós que s’agraeix i aporta un plus molt important a l’hora de copsar l’holística de la historia.

Quatre mans que treballen com si formessin part del mateix cos, la fusió de text i dibuix és immillorable i molt respectuós pels puristes de la sèrie que no volem que quedi res entredit o explicat a mitges.

Colors càlids per les lluites més sanguinolentes i els colors freds per la part narrativa ens porten en un vaivé perfectament equilibrat a la balança.

La historia en aquesta tercera part que es presenta amb una portada vermella on Eddard Stark sembla atrapat assegut al tron de ferro i on l’expressió funesta de la seva cara diu molt del que succeirà a la història a partir d’aquest moment.

Ens trobarem amb els corbs, amb les intrigues de Palau, una Khaleessi embarassada i futura mare dels dracs i un jove príncep a punt de ser coronat rei dèspota, a qui tots ballaran segons el so que els toqui i no pas per respecte o consideració, sinó per por. 

Un dels aspectes que més m’ha agradat ha sigut com han presentat el passat de Tyron Lannister, mostrant una mica de la seva ànima amagada rere ironia i moltes capes de protecció.

No ho dubteu i gaudiu-lo si podeu asseguts al tro de ferro!