diumenge, 25 de setembre del 2016

L'àguila negra



La darrera carta de presentació d’en Joan Carrerras és la novel·la titulada L’àguila negra, la dura història profunda i reflexiva en la que ens farem molt amics i còmplices del protagonista i viurem els anys seixanta i setanta d’una manera molt intensa.

En Marià està a no res de celebrar el seu setantè aniversari i decideix fer un viatge al passat i recordar tot allò viscut per tal de fer les paus amb el seu passat i encarar de manera més encertada el seu futur. 

Un punt d’inflexió i una introspecció intensa que batega al ritme d’un cor molt accelerat i ens recorda que som allò que hem fet, allò que hem desitjat i el que hem deixat estar.

Agafa la maleta, encara que no l’omple més que de records, i marxa a un poble nudista a pensar i alliberar-se dels fets que no el deixen avançar de manera correcta o lliure.

Des de la infància fins al jove que es va enganxar sexualment a una relació pertorbadora fins a una critica social dels fets viscuts a la Barcelona del franquisme. 

Un rebel amb causa, un insubmís que lluitava pels seus somnis i amb un compromís amb la seva Pàtria. Des de la vaga ferroviària del 1951 fins a la manifestació independentista del 2012.

Moltes coses que només en Joan Carreras sap posar en negre sobre blanc i transmetre d’una manera directa i clara, sentiments, telons de fons que esdevenen personatges principals i una empatia que et fa enganxar-te a la novel·la d’una manera compulsiva.

De la mà de labutxaca podem gaudir d’una gran obra i d’un gran autor, ja amic de la casa, que ens ha cedit una entrevista que podreu llegir al nostre blog.

Realment si voleu encertar amb una novel·la fresca, àgil, entretinguda però que alhora s’implica i fa un repàs als fets socials del nostre territori heu de regalar aquesta joia de la literatura.

Un premi molt merescut!