diumenge, 15 de desembre del 2019

El fil invisible


Ens omple de goig presentar-vos l’obra El fil invisible amb la que l’autora Gemma Lienas va guanyar el Premi BBVA Sant Joan.

Des d’obres per a jove comEl rastre brillant del cargolcom a grans títols de la seva bibliografia per a adults com poden ser “Atrapada al mirall” i “El gust del cafè” han copsat la nostra atenció i de ben segur que els seus lectors fidels han estat esperant aquesta nova novel·la que s´ha dilatat un xic en el temps degut al seu compromís polític amb Catalunya.
En aquesta nova obra fa una passa més endavant cap al feminisme, les arrels del coneixement i de l’autoconeixement per tal de narrar-nos una història basada en una gran dama de la ciència.

La Júlia està en plena crisi existencial i ja no sap ni si estima al seu marit ni si vol ser mare... És un feble vaixell a la deriva de la vida.

El guió que està escrivint sobre el paper de la científica Rosalind Franklin en el descobriment de la doble hèlix de l’ADN la neguiteja però copsa totes les seves forces i els seus esforços. És com si a més li volgués retre homenatge i donar veu a una dona que va estar silenciada en el seu temps pel simple fet de ser dona.

Per aclarir la seva ment viatge cap a França on els seus parents l’esperen. La seva besàvia i el besoncle l’acullen juntament amb el seu atractiu oncle llibreter.

La Júlia sempre té els ulls oberts i ho estudia tot. És una esponja de coneixements i emocions i no passarà per alt una fotografia que li ha quedat gravada a la retina.

Un ambientació detallada i preciosa, una protagonista que ens enamorarà, la història de la gran científica de l’ADN a la que li torna la veu i li atorga el mèrit que mereix juntament amb la contextualització de l’acció en una Europa de la Segona Guerra Mundial porten a aquesta novel·la a un nivell superior de qualitat.

Feminista, reivindicativa, veritable, sensible, emotiva... Té els ingredients justos per fer que aquesta lectura sigui altament addictiva.

Gràcies a labutxaca podem gaudir i desgranar tots els detalls i interrogants d’aquesta novel·la.

Estarà la Júlia lliure de secrets? Cal que conegui el seu passat per encarar el seu futur?

Submergiu-vos a la lectura i ho descobrireu!