dilluns, 2 de maig del 2016

La República Pneumàtica: Els quatre confins



Per Àngela Sánchez Vicente


Què és el millor que ens pot passar quan ens ha agradat molt un llibre? La resposta és fàcil! Tenir la segona part! 

D’aquesta manera i amb l’alegria que ens ha deixat la seva lectura us presentem La República Pneumàtica: Els quatre confins. Una obra treballadíssima, amb una trama que tot i ser distòpica i fantàstica a partir d’un fet real ens crea un entorn tan ben construït que podem entrar d’un salt a viure l’aventura.

A la primera entrega ja ens vàreu acompanyar a un viatge sense igual a la Barcelona romana amb un cel ple de dirigibles i el fum de les màquines de vapor. Ara toca anar més enllà dels nostres límits i seguir a en Marcus fins als confins del seu món.

Un cop aconseguida la fugida de Barcinomagna sota l’acusació de la traïció a la República se les hauran d’empescar per sobreviure, conèixer nous territoris, nous amics i enemics mentre viuran el viatge més important de les seves vides.

El viatge que els marcarà per sempre és l’introspectiu. En ells viuen grans preguntes i grans respostes que no sovint van de la mà però arran de les experiències viscudes cada cop els coneixem més i ens podem endinsar a la seva ment i aprofundir en el seu caràcter, les seves motivacions, les passions i les preguntes que tot ésser humà s’ha fet al llarg de la vida.

El seu autor, en J. Valor Montero, és un gran mestre de la història i gràcies a la seva extensa documentació i feina ha pogut cohesionar fets històrics distants en el temps i geogràficament en un mateix temps i escenari creant una novel·la plena de personatges amb un gran volum i desenvolupament crític i moral i unes reflexions que es poden extrapolar als nostres temps deixant-nos amb la boca ben oberta. 

Emmarcats en la ciència ficció i l’univers steanpunk ens podem submergir en un mar d’emocions que ens deixaran sense paraules. 

En Marcus ja ens va demostrar que per a ell el valor de la família i la veritat era el seu camí però ara encara hi donarà més voltes de cargol.

Dilemes com la pobresa i la riquesa, el poder i la submissió, l’amor i el patiment es donen la mà en un vaivé constant en aquesta nova aposta de Cruïlla per una novel·la fresca, àgil i molt agradable tant per a joves com per gent més gran.

Amb aquesta obra es pot fer content als amants de la ciència ficció, als estudiosos de l’historia i als cors més aventurers.

Us animeu a acompanyar al Marcus i als seus amics a la recerca de la gran resposta?

Jo en el vostre lloc no ho dubtaria! És una novel·la única!