dilluns, 1 de maig del 2017

Com ser un pirata



Per Àngela Sànchez Vicente


Nens i nenes tots atents! Qui no ha somiat alguna vegada en ser un pirata?

A Com ser un pirata trobem una gran eina per tots els nanos que estan interessats en aquesta figura de l’imaginari d’ahir i d’avui, sers misteriosos que de costa a costa anaven cercant tresors. Un xic bruts i potser grollers però amb la simpatia i picaresca que sempre ha acompanyat la seva iconografia.

En aquesta obra que ens presenten en Ton Lloret Ortínez i en Martí Garrancho Rico a quatre mans trobem qui eren els pirates i a ser un pirata avui en dia fent servir la imaginació.

Podem triar quin pirata volem semblar o bé crear el nostre propi pirata a partir dels que ens proposen i a jugar!

Amb imaginació també construirem un vaixell pirata i el mapa del tresor i també el propi tresor.

És una guia que els incita a jugar de manera didàctica i a aprendre a utilitzar els elements quotidians per altres funcions i el que és més important de tot és que desenvolupen el seu imaginari. 

De petits jugàvem amb llençols estesos, amb trossos de roba, amb retalls de revistes i amb mil coses que estaven al nostre abast però sembla que estem deixant de banda aquests passatemps. No ho podem permetre! 

Un nen sense imaginació és un nen sense infància.

Als nanos els encantarà aquesta obra i als pares i avis els ajudarà a introduir uns jocs ben divertits i cançons per jugar com fèiem abans de l’arribada de la tecnologia.


Qui vol ser pirata?

Un cop més, Cossetània Edicions ens regala un llibre que serveix perquè llegeixin i desenvolupin les seves capacitats de la manera més divertida possible. 

Una joia que no podem deixar escapar! És un tresor!