dijous, 15 de febrer del 2018

Estic estupenda!

Estic estupenda! És la reafirmació de que als quaranta com als trenta les dones estem estupendes siguem com siguem, encara que la societat, nosaltres mateixes i els que ens envolten no ho acabin de tenir clar.


Diuen que els quaranta d’ara són els trenta d’abans i ves a saber si d’aquí a uns quants anys seran els nous vint, realment ens cuidem més i existeixen mil i una potinga per semblar més joves, però la realitat pessimista és que estem a l’equador de la bona vida i que d’ara en endavant ja tot és camí de baixada.

Si sou pessimistes amb aquest llibre ideat per arrencar somriures i veure la vida amb una perspectiva menys enfaixada descobrireu que hi ha moments a la vida on val més riure que plorar, veure el got mig ple a mig buit i que ja tenim una edat on comencem a estar de tornada i les tonteries ja no ens afecten.

Raquel Gu ens presenta en vinyetes com ens afecten els quaranta, o almenys una part, com ella mateixa ens diu, potser no t’hi reconeixeràs, potser sí... I si és així, riu tranquil·la, que les arrugues de riure són molt afavoridores.

Amb vinyetes grans, en blanc i negre, l’autora dona veu als quaranta d’una jove que es pregunta aspectes relatius com si s’ha de depilar les cames o pentinar-les, com apareix la panxeta i costa més perdre pes, les relacions amb les amigues que creuen que tenen divuit anys i són flower powers, com filem més prim a l’hora de lligar i les relacions amb els homes.

Ep! Que també podem veure com evolucionem amb les noves tecnologies, i com ens adonem que el temps ha passat i ja som menys joves que abans.

Aquest llibre és un gran antidepressiu, un remei casolà positivista, d’autoajuda i superació. Una idea brillant que ens presenta Angle Editorial i que seria tot un encert poder trobar-ne un ampli ventall amb el reflex d’altres edats.

Personalment m’ha encantat, he rigut i alhora m’ha fet pensar en coses quotidianes que faig sense adonar-me, si, jo també estic estupenda! I per això el tinc a la tauleta de nit com a recordatori de que els quaranta poden ser genials. Almenys no ens agafa per comprar-nos un cotxe molt potent i lligar amb jovenetes, sabem el que hi ha i ho farem tan bé com puguem.

No coneixia l’autora, però us en puc fer cinc cèntims, és filòloga i traductora, col·labora amb il·lustracions i vinyetes d’humor gràfic en mitjans com ara Jot Down, Núvol, El Salto o Principia; dibuixa l’actualitat en directe a la tertúlia del programa Els matins de TV3; i és autora de llibres d’humor gràfic .

És membre del col·lectiu Autoras de Cómic i ja passa dels 40, però creu que està estupenda ;)

Us deixo les seves primeres planes. Benvinguts als quaranta i per quaranta més!!!