divendres, 17 de febrer del 2023

L’Alquímia de la vida

Avui tenim el goig de retrobar-nos amb una obra literària signada per la nostra gran i admirada amiga Coia Valls.

De ben segur que us va enganxar a la seva prosa amb els títols “La princesa de jade”, “El mercader”, “Les torres del cel”, “La cuinera”, “Amor prohibit”, “Etheria”, “Si tu m’escoltes”, “Els camins de la llum” i les seves altres publicacions.

Realment es caracteritza per crear uns telons de fons històrics ben documentats i descrits amb minuciositat per tal de crear una xarxa d’informació teixida des de la societat fins als costums per tal de presentar-nos en primer pla uns protagonistes amb una gran evolució emocional i psicològica i una trama que mai queda atzarosa.

Grans homenatges a les terres catalanes esdevenen també ingredients fonamentals de les seves obres com una gran dedicació a la tasca de documentació prèvia i la seva qualitat literària en que cada paraula esta triada amb minuciositat i bellesa per crear una obra única on res no hi sobra i res no hi falta.

En la seva darrera obra titulada L’Alquímia de la vida ens transporta cap a la Catalunya del segle XV, més concretament a Barcelona, Girona i Lleida.

Un gran pas s’està a punt de gestar en el món de la medecina encara ancorada a la triaca de l’antiguitat clàssica.

Però en Magí Surroca amb la força que li brolla del seu cor i els coneixements que inunden la seva ment vol un món millor i buscar avenços a tort i a dret.

La seva recerca per trobar formes de guarir cos i ment no tenen límits i alhora despertarà admiració en qui estarà es posarà a la seva disposició per tal d’ajudar-lo i enveges o molèsties en els que procuraran posar-li molts obstacles en el seu camí.

La Beatriu haurà de decidir si la vida que tenia planificada la farà feliç o prefereix arriscar-se per la llibertat i esdevenir la dona que ni s’atrevia a somiar que podia arribar a ser.

És una obra vital, que batega al ritme de dos somiadors però alhora d’aquells que els persegueixen.

Ideals versus conformismes, avenços enfrontats amb la comoditat d’allò ja conegut, amor, enveges, poder, un grapat d’emocions i la naturalesa humana es donen cita en aquesta obra que ens ofereix labutxaca i us assegurem que us encantarà.

És cuidada, té el temps molt ben marcat, una trama que no decau i unes reflexions que ara més que mai estan de rabiosa actualitat arran de la importància de la medecina.

Aneu al seu encontre i us convencerà.