diumenge, 29 de desembre del 2013

La princesa dels llops



Per Àngela Sánchez Vicente


Si voleu endinsar el vostre cor a La princesa dels llops trobareu una joia de la literatura infanto-juvenil. Una historia colpidora que destil·la il·lusió, coratge, fe i un retorn a la infantesa i a la innocència.

La Sophie és una encantadora i somiadora pupil·la del londinenc internat Bloomsbury que no es pot desenganxar de les seves dues amigues, la Marianne i la Delphine. Les tres juntes són pólvora, un esclat de passió i lluita per la consecució d’un somni comú.

Les tres joves somien amb conèixer la neu i creuen que si s’apunten al curs per treure’s el nivell A de rus, a final d’any podrien fer l’excursió a Rússia, la terra de l’estepa que les pot apropar a les seves il·lusions i als seus desitjos més ocults.

La Sophie té un abric de pell que per ella és màgic, quan se’l posa, s’imagina que és una princesa que va de ball en ball ofegant la seva soledat a la caça d’un príncep ben plantat i valent. El que ella ignora es que cada cop és més a prop de transformar els seus anhels en realitats.

Finalment tenen la possibilitat de viatjar a Sant Petersburg com a ambaixadores de l’internat amb unes famílies d’acollida, tot sembla rutllar bé i per fi podrien tocar la neu ignorant que el destí els ha preparat una aventura molt més gran.

Andana va i andana be, semblen perdudes i troben un serv de la princesa Anna Volkónskaia, una dona que tot i el seu caràcter altiu i sobervi no pot evitar admirar la passió de les tres amigues pels seus territoris. 

Castells, històries, llegendes, joies, balls, servents, generals i una infinitat de sentiments embolcallaran l’estada de les nenes al castell encara que el regne es veu amenaçat per la presencia dels llops que ronden pel bosc.

En Dimitri, un servent que esta embadalit amb la princesa ajudarà al regne amb aquest assumpte i amb els diamants perduts. La seva lleialtat és infinita tot i que l’Anna no ho pugui veure amb claredat.

Aconseguiran trobar les joies perdudes? Podran lliurar el bosc de Llops? Els Llops son realment tant ferotges o es volen apropar per donar un senyal? Qui és la princesa dels Llops? 

La ploma de la Cathryn Constable ofereix una novel·la genial, molt ben emmarcada i amb uns personatges amb uns caràcters dibuixats amb molta minuciositat. Un relat que ven bé podria ser per adults i que tracta als adolescents com a un públic respectable que mereix una bona base literària per anar construint l’ànim lector com abans millor.

Aquesta passió pels llibres ens l’acosta La Galera, una editorial que ofereix al públic el millor. Ja he deixat els meus dies de nena enrere però he de reconèixer que he gaudit moltíssim amb la lectura d’aquesta obra que unifica sentiments, secrets i llegats de família, somnis i lluita per la veritat.

Ara que estem en festes consumistes, afegiu als adolescents una bona proposta literària a la llista de regals. Regalar cultura és regalar la clau de la porta a un món fantàstic, d’històries inesgotables i amics incondicionals. Aquest és una bona aposta pel públic femení.