dilluns, 16 d’octubre del 2017

Si tu m'escoltes



Diuen que al pot petit hi ha la bona confitura, doncs avui us vull presentar un petit gran llibre que us enamorarà.

Coia Valls, autora de grans novel·les com “La princesa de Jade”, “El mercader”, “Les torres del cel”, “La cuinera”, “Amor prohibit”, “Etheria” canvia de registre i aparca momentàniament la novel·la històrica per presentar-nos una breu historia que ben bé podria ser real.

La trama que llegireu us presentarà en John, un home seriós, puntual, treballador i que per la seva dona Mary i la petita Beth faria el que fos, en John és un adult que peca de bona fe i que a l’empresa on treballa li espera una sorpresa poc grata, ja que algú li ha clavat un ganivet a l’esquena i perd el seu lloc de treball i un dels aspectes que el defineixen.

No troba feina de la seva, però un vell amic li oferirà una feina que no li encaixa gens, venedor porta a porta, una feina on l’empatia i el saber escoltar és molt important, i d’això no en sap gens.

La trama que us arribarà per mitjà de les vivències d’en John i la mà esquerre de la seva dona és la importància de saber escoltar, de posar-se a la pell de l’altre, de no voler imposar-se, si no que s’ha d’haver caminat amb les sabates del company per poder jutjar la seva vida.

Si tu m’escoltes és una oda a la necessitat de l’empatia, d’aprendre dels altres, de compartir les nostres pròpies vivències i parar atenció a les dels demès, és en si una filosofia de vida i que en aquest cas ajudarà a en John no tan sols laboralment, sinó que personalment l’ajudarà a créixer com a persona.

Que puc dir de la prosa de l’autora, en poques paraules podríem dir que té el do de la paraula, la capacitat de transmetre en poques planes un munt de sensacions i vivències que mica en mica van calant en l’ànima del lector i li mostren una lectura entre línies forta i colpidora.

Un xiuxiueig brolla entre les seves planes, i si sabeu escoltar descobrireu que potser en John no és el protagonista en solitari, a prop seu, hi ha una veu, una presencia femenina que el coneix i que l’ajudarà a continuar el seu camí indirectament sense ferir el seu orgull.

Editorial Comanegra ens ofereix un producte de proximitat, de gran qualitat i amb més d’una lectura.

Amb un format ideal per portar a la bossa i que jo recomanaria com a lectura interessant per a un públic juvenil, ja que es poden extreure diverses lliçons de vida i podria ser molt encoratjador per treballar a les aules d’ESO i Batxillerat.

Aquí podreu trobar-ne les seves primeres planes.

Gràcies Coia per la dedicatòria