diumenge, 24 de juny del 2018

After


L’efecte AFTER ha arribat amb força i amb ganes de quedar-se entre el púbic més jove i no tant jove.

AFTER és una novel·la on s’inclou una novetat fins ara poc o gairebé inaudita en el món de les lletres, una lectura 360º. Si us descarregueu la seva aplicació gratuïta, la novel·la us regalarà fotos, vídeos, pistes d’àudio i altres sorpreses que fan gaudir d’una manera nova l’experiència de descobrir una historia entre planes de paper.

Una historia que enganxa, que atrapa, que sedueix i que queda tatuada sota la pell, on dos personatges tan diferents com la nit i el dia però tan imprescindibles que l’un sense l’altre no es complementen.

labutxaca ens ofereix aquestes sèrie d’Anna Todd, una historia d’amor i desamor, de perdó i de confessió, de superació i de lluita constant.

En la primera entrega d’aquest fenomen wattpad l’autora ens situa en la vida del joves universitaris americans, amb les residencies d’estudiants i les fraternitats, en les festes esbojarrades i en les biblioteques més silencioses, en el descobriment dècada un dels personatges i en la seva evolució lluny de casa i en les amistats perilloses que es poden arribar a trobar.

La Tessa és una bona noia, ingènua, educada, bona estudiant, molt curosa i planificadora que arriba a la universitat amb el somni de poder entrar al món editorial un cop es graduí, s’instal·la a la residencia d’estudiants amb una companya d’habitació, la Steph, una noia totalment diferent a ella, tatuada, una mica fresca però que en el fons té bon cor.

La Steph té una colla d’amics i entre ells hi ha en Hardin, un noi ple de tatuatges, que vesteix de negre i que només veure’l fa por, però la Tessa es sent atreta per ell, però no pretén res ja que té xicot, un sòmines anomenat Noah.

En Hardin aconsegueix treure el pitjor de la Tessa, la fa enrabiar, li fa la guitza i la molesta, però ja diuen que de l’amor a l’odi hi ha un pas, doncs sembla ser que a l’inrevés també.

Poden dues persones tan diferents estimar-se?, Poden aconseguir equilibrar els seus mons de manera que flueixi una relació seriosa entre ells?...

La veritat és que per descobrir-ho haureu de llegir la sèrie, ja que quan acabeu amb el primer llibre més val que tingueu el següent a mà, ja que l’autora deixa al lector amb l’ai al cor i amb ganes de donar algun calbot a més d’un personatge, bé, a gairebé tots.

Per a tots aquells que penseu que és tracta d’una novel·la més juvenil romàntica crec que s’ha de puntualitzar que també es tracten temes com les relacions familiars, les amistats, la lleialtat i una mica de critica social a l’estereotip de universitaris borratxos i catxondos americans.

Una novel·la que es llegeix amb facilitat, els capítols semblen que es persegueixin, ja que el tempo és força agosarat, quan et decideixes deixar-lo a l’acabar el capítol et sorprens sense adonar-te que ja has començat el següent, si no em creieu, aquí us deixo el primer d’ells i ja em direu si el podeu deixar de llegir.

A més, podreu gaudir de grans referencies literàries com “Cims borrascosos”, “Orgull i prejudici” o “El gran Gatsby” entre d’altres, un aspecte que enriqueix molt la lectura, de la mateixa manera que ho fa la seva pròpia banda sonora.