dimarts, 14 de novembre del 2017

Caminar



Per Ángela Sánchez Vicente


Si sou amants dels clàssics us portem una autentica joia! Breu, introspectiva, plena de sentit a l’actualitat, reflexiva i critica.

Si voleu us convidem a Caminar amb nosaltres i seguir les passes del gran autor Henry David Thoreau que amb aquesta obra va mostrar un cant a la vida, a la Mare Natura i a tot allò que envolta a l’home. 

Crec que d’aquesta col·lecció que ens presenta Angle Editorial hem de recalcar dos grans punts forts: el primer és la recuperació d’un gran clàssic que molts podem gaudir i el segon, que per mi és essencial, és la presentació amb una introducció d’un autor que estima la literatura i l’obra del mestre i ens ajuda a contextualitzar-lo en el temps i l’espai en que es va publicar i com el podem llegir avui en dia.

Les lletres no caduquen i tal i com veiem gràcies a la traducció i introducció a càrrec de Marina Espasa, el gran Thoreau no s’equivocava en la seva major por enfocada a la separació dels humans amb la Mare Natura.

Un segle després de ser escrit i encara veiem com els seus dubtes, les seves crítiques, els seus tocs d’atenció i “estirades d’orella” que feia a la societat a través dels seus relats són vigents avui en dia.

Un avançat a la seva època o som una població sense remei i molt predicible? No creguem en casualitats i endinsem-nos en aquesta obra.

La primera pregunta que m’ha vingut a la ment només tenint el llibre entre mans és Quan fa que no caminem a consciència? No parlo de caminar per desplaçar-se ni de caminar de manera instintiva i natural... Us parlo de sentir l’herba fresca sota el peus, les pessigolles de les pedres a les plantes del peu... Fa molt que els humans hem deixat de caminar i sentir a la Mare Natura.

També hem deixat d’admirar-nos per ella i sobretot de fer-nos preguntes vitals. 

En aquesta obra l’autor ens duu de la mà per una passejada en que tot el que ens envolta cobra importància.

La societat, la humanitat, la política, el pensament i un llarg etcètera d’items es donen cita en aquesta passejada.

És anar descalços per trobar la nostra vessant més lliure i en la soledat del bosc reflexionar.

¿Us animeu a recuperar aquest gran clàssic? 

Us asseguro que no us decebrà i de ben segur que anireu a buscar més escrits de l’autor.

És un autor del que val la pena conèixer la seva bibliografia.