diumenge, 26 de juny del 2016

La llibreria dels finals feliços



Avui si que és una recomanació amb majúscules, crec que no sabré pas posar negre sobre blanc tot allò que he sentit al llegir aquesta novel·la.

M’he quedat amb el cor encongit, he sentit ràbia, amor, il·lusió, pèls de punta i moltíssima empatia amb la protagonista. En poques paraules  és una novel·la brutal, dolça (que no almívarada), intimista, amb força, vital, femenina, coral... a La llibreria dels finals feliços hi som tots benvinguts!

La novel·la tracta l’amistat de la Sara i l’Amy. La primera és una joveneta sueca amb molts somnis i la segona és una dona madura que viu a Iowa, res sembla unir-les però l’amor per la literatura serà el seu llaç de plata i les vincularà fins a límits que ni sospiten.

La Sara decideix anar a l’encontre de la seva interlocutora i es planta a Iowa però l’Amy no hi és. Què li pot haver passat? L’únic que té és el desig que li deixin obrir una llibreria i fer que l’amor per les lletres creixi entre la seva comunitat.

Sembla una feina fàcil però a la Sara se li gira molta feina, a més de ser de fora i tenir que habituar-se a nous costums i hàbits ha de dur a terme un somni que les unirà més que mai.

Els veïns no li agraeixen gens el seu esforç i està a punt de llençar la tovallola quan decideix conèixer a cada habitant per poder recomanar-los la seva novel·la, aquella que està a l’estanteria dedicada per cada un d’ells amb l’ànim de que la lectura esdevingui un plaer per ells i tornin a per més i més.

Poc a poc ho aconsegueix tot i que la turmenta el que li pugui haver passat a l’Amy.

Ha canviat la vida dels altres i de tot Broken West però ella tampoc és la mateixa que va arribar amb una petita maleta i ganes de compartir la seva passió.

La ploma de la Katarina Bivald ens planta al cor del poble, ens fa apreciar als seus habitants i gairebé podem endevinar els pensaments de la Sara.

És de les millors novel·les que he llegit aquest any i desitjaria que ningú se la perdés.

Realment el catàleg de labutxaca és ric en nombre i sobretot en qualitat però amb aquesta obra han sobrepassat totes les meves expectatives.

Realment estic sense paraules, només sé que el recomanaré als amics i que el rellegiré ben aviat. Té tants matisos que és infinitament gloriós.