dimecres, 12 de març del 2014

Eufòria



Si vau caure enamorats en la trampa adictiva de la ploma d’en Xavier Bosch amb els seus títols protagonitzats per en Dani Santana, heu de llegir i gaudir la darrera aventura d’aquest titulada Eufòria.

En Dani Santana és un periodista que sempre ens convida a investigar en els teixits més ocults de la societat, en treure a la llum aquelles veritats que han de ser conegudes alhora que ens obre els ulls i la ment a la reflexió. 

El seu caràcter inquiet i decidit són els ingredients necessaris per construir unes històries agradables, dinàmiques, actuals i profundes que gràcies a l’editorial Proa podem tenir entre mans.

En aquest cas en concret, en Dani no passa pel seu millor moment vital doncs es veu enclaustrat en un hospital després d’un intent d’assassinat. Tot i l’adversitat, la força de la curiositat no se’n va i allà on és també hi ha brossa sota la catifa.

Juntament amb un amic que coneixerà allà mateix, en Gratu, començaran a descobrir com molts metges prefereixen receptar unes coses i deixar-ne d’altres de banda. Quins són els interessos? Tot s’hi val pel prestigi social? Què temen els metges? Per qui treballen realment?

En un marc on la societat està molt caldejada i sensible amb els temes de mancances en els àmbits socials, aquesta novel·la toca les tecles justes per crear una simfonia de veritat, de claror sobre les ombres i de veritats revelades.

A aquest fet es suma l’arribada d’un gran empresari mexicà que es disposa a gastar la seva fortuna en un parc temàtic al preu que sigui. Tot li està bé, suborns, saltar-se normatives... Es un reflex de les multinacionals?

Crec, que el fet que l’autor sigui periodista, li dóna la força oportuna per tal de desvetllar consciències doncs tot i ser una ficció, les temàtiques que toca són reals i a les conclusions i reflexions que arriba queden latents en el subconscient durant molt de temps.

Què estem fent amb la societat? Què fan els de dalt? Perquè no ens rebotem més els de baix? Fins on podrem jugar a estirar la corda?

No deixeu escapar aquest títol, és bona literatura acompanyada d’un rerefons ric i ben documentat i amb la ploma magistral d’en Xavier Bosch, un home que novel·la rere novel·la ens segueix sorprenent. 

De ben segur que si us cau entre mans n’acabareu llegint les tres històries d’en Dani, Se sabrà tot i Homes d’honor i si voleu saber més sobre la persona que s’amaga rere aquestes novel·les no us oblideu que demà publicarem l’entrevista que tan amablement ens ha concedit.

Un gran escriptor i una millor persona.

)