dilluns, 30 de juny del 2014

La finestra alta



Tenim el plaer de presentar-vos una gran novel·la negra sorgida de les llums i obres que cada ésser humà porta dins seu, sota la seva disfressa quotidiana.

De la ploma àgil, subtil, àcida i magistral d’en Raymond Chandler i reconeguda per crítica, públic i seguidors dels casos que li ofereix a en Philip Marlowe no pot sorgir res més que una novel·la negra de culte d’un dels pares del gènere que està més viu que mai.

A La finestra alta ens ofereix un cas ben enrevessat, en Philip no s’acaba d’acostumar a una feina que és molt dura. No li és gens fàcil moure’s entre cadàvers, investigar casos escabrosos i barrejar-se amb personatges tèrbols però, és la seva feina. 

Aquest cop comença tranquil doncs només ha de recuperar una moneda d’or de gran valor que s’ha extraviat de la casa de la senyora Murdock. La dona està convençuda de que ha estat la seva jove a la que no li té ni mica d’afecte, és més està en tractes de divorci amb el seu fill.

El dit acusador de la senyora Murdock està encertat? Qui pot tenir la moneda? Per què la volen? Per què l’han sostret? Què hi ha al darrere de tot plegat?

El nostre amic veurà com el cas es complica instant a instant, morts inesperades que poden tenir relació, relacions humanes turbulentes i un clima d’odi i dolor faran que no pugui ni dormir fins resoldre el cas on la moneda acaba essent allò més banal, la punta d’un iceberg gegantí.

Tramada a la perfecció i amb uns personatges amb molt volum, podem gaudir d’una lectura gairebé compulsiva. 

Des d’aquí també volem agrair la feina de traducció de l’Albert Fuentes que fa que els ambients, els climes i l’aura de la novel·la no perdin ni un gra de la seva particularitat i el segell de tan venerat autor.

De nou RBA La Magrana fa una aposta per la bona literatura, per autors que hem de tenir en compte i els rescata de l’oblit donant una nova vida i oportunitat a les históries.

Des de La Petita Llibreria donem tot el nostre suport a editorials que recuperen noms del passat per portar-los al present doncs un llibre que no has llegit és una novetat i no cal abocar-te directament a les estanteries dels best sellers actuals per trobar tresors com aquest.

Això sí, us advertim del perill d’aquesta novel·la, a nosaltres ens ha agradat tant i creiem que és negra però amb tants matisos, que de ben segur que caureu a la trampa del protagonista i l’autor i necessitareu descobrir les altres novel·les d’aquest tàndem tan especial.

Us recomanem que no la deixeu escapar!