dimarts, 27 de desembre del 2016

Excursions a peu pel Montseny



Per Maria Valle Viña

 

El massís del Montseny és un territori molt divers per la seva varietat de paisatges, és un parc natural i una reserva de la biosfera, un espai que tenim a prop de casa i que és visitat per milers de persones cada any. La guia que avui us presentem vol ajudar a triar algunes excursions per conèixer millor aquest massís i guiar-vos en la seva descoberta. 

Cossetània Edicions ens presenta dintre de la col·lecció Miniazimuts la guia Excursions a peu pel Montseny.

En aquesta guia trobareu un recull de 15 itineraris, distribuïdes per tot el territori, que us permetran conèixer els racons més emblemàtics del Montseny. 

Es tracta d’unes rutes que volen fugir dels camins més massificats, i que podem fer en mig dia. Descobrireu en profunditat els espais més característics de la zona, com Matagalls, les Agudes o el Pla de la Calma, però també en resseguireu altres de menys coneguts, com la Casa Nova de Sant Miquel o el turó dels Corbs. 

A la guia hi trobareu, també, informació sobre la durada, de forma molt aproximada, també informen sobre el desnivell i la topografia de cada itinerari, així com mapes i fotografies a tot color. També hi ha una introducció que ajuda a fer una primera aproximació al medi que es vol trepitjar. 

Aquesta guia està pensada per a que es pugui fer en família, on tant els grans com els petits puguin gaudir de les diferents rutes que ens plantegen. 

En Francesc Roma i Casanovas ens escriu aquesta guia, és geògraf, historiador i excursionista. Tot i que fa més de trenta anys que trepitja el Montseny, encara hi descobreix nous racons i elements oblidats o perduts, al llibre us en presenta uns quants. 

Voleu començar a descobrir el Montseny? Aquí us deixem les seves primeres planes per guiar-vos per el bon camí de l’excursió.