divendres, 13 de maig del 2016

Foc verd



Per Àngela Sánchez Vicente


Una nova novel·la negra, trepidant i enigmàtica arriba a les nostres mans!

A la novel·la Foc verd ens farem amics d’en Marc Sergiot, un inspector implacable que no pot amagar el seu sentiment de culpa que té davant el tret que ha rebut un dels seus nois durant un atracament. 

La culpa combinada amb la calor de la canícula a la capital catalana el portaran a una tortura sense fi fins que li proposen anar uns dies de vacances a A Coruña on uns companys seus ja l’esperen.

El que pinta a unes vacances reparadores i a una distancia prudencial per poder assimilar tot el que va passar es converteix en noves investigacions.

D’una manera molt interessant, en Jordi de Manuel ens presenta dos successos separats en el temps que inquietaran a tan torturat personatge que només trobarà refugi investigant i mantenint la seva ment ocupada i fent allò que sap fer com ningú.

Una mort de fa vint-i-tres anys i un cadàver carbonitzat en un incendi forestal amaguen masses incògnites. 

Crec que l’autor ja s’ha consolidat totalment i el seu fill literari, en Marc Sergiot ja ha esdevingut un amic de la casa després de les vuit novel·les que ha protagonitzat. La seva amplia bibliografia fa que ens puguem adelantar una mica a la trama i jugar a ser detectius o investigadores per intentar posar llum als enigmes però és impossible doncs sempre ens sorprèn!

Gràcies a Alrevés el panorama literari català en el gènere de novel·la negra ha fet un salt qualitatiu interessantíssim amb unes propostes que ens deixen sempre amb intriga i amb ganes de recomanar-lo als nostres amics.

En aquesta novel·la els enigmes es desenvolupen pas a pas a un ritme in crescendo que és addictiu des de la primera plana fins que tanquem el llibre.

Voleu ajudar al Marc en aquesta nova aventura?

Jo de vosaltres no ho dubtaria! Veureu com unes vacances poden convertir-se en un autèntic infern!