dimecres, 21 de març del 2018

22 homes i un desig



Per Àngela Sánchez Vicente


Avui estem d’enhorabona doncs les bones lletres de Marta Romagosa tornen al panorama literari.

Després d’encisar-nos amb Tots els noms del desig ens presenta 22 homes i un desig, una obra que complementa la primera i d’alguna manera li dóna el contrapunt i la resposta.

A 22 homes i un desig aprofundirem sobre la ment masculina, els seus somnis, la manera que tenen de conduir la seva vida i com es transformen davant de la seva vida.

En Carles, en Nico, en Josep, en Nacho, en David, en Toni, l’Abel, l’Èric, en Tom i en Mike són una mostra dels vint-i-dos homes protagonistes d’aquests relats que ens ajudaran a comprendre al sexe masculí d’una manera més directe i sensible.
Realment som tan diferents?

Només cal obrir els ulls i mirar al nostre voltant; el forner, el cambrer, el pare, l’avi, el tiet... Què s’amaga als seus cors i a les seves ànimes?

Tristor, melangia, tendresa, decepcions... podem dir que aquests homes són un còctel perfecte en que mostren de manera holística la seva essència i la seva naturalesa.

Generalitzar ens fa errar i caure en paranys.

En aquesta obra àgil, amena i profunda que ens ofereix Rosa dels Vents ens aproparem de manera més realista a la ment masculina i a la seva sensibilitat.

Vint-i-dues histories amb un fil conductor que ens enganxa i ens mostra un ventall de somnis, tristeses i creixements personals titulats com els propis protagonistes.

És un complement perfecte per la seva obra predecessora amb la que entenem l’amor, els somnis i a la societat actual.

Què ens duu a ser com som? 

Llegiu-lo, desgraneu-lo, reflexioneu i valoreu com es mereix al sexe masculí. I tant que volem una revolució i la igualtat entre home i dóna però també hem de deixar de caure en vells clixés i conèixer a l’home de l’actualitat.

És un llibre imprescindible que no us deixarà indiferents.

Vinga va, cap a les llibreries!