divendres, 4 d’octubre del 2013

M'ocuparé de tu



Per Àngela Sánchez Vicente


De tant en tant un bon thriller no fa mal i en aquest cas la nostra opció és M’ocuparé de tu. Assassinats, maltractaments psicològics, inseguretats i por constant.

En aquesta novel·la iniciem la historia amb la Claudia, la nostra protagonista que viu amb el seu marit i el seu fill petit en una casa grandiosa i de molta categoria. Amb el devanir dels dies, el seu marit decideix contractar una nanny per descarregar de feina a la família, noticia que no serà gens ben rebuda per la Claudia.

La Claudia reconeix dins la història que ella és una bona mare, filla d’una mala mare i aquest fet fa que sigui sobre-protectora dels seus i els lligams que existeixen entre ells.

La Zoe, la nanny que sembla perfecta, despertarà en ella molts dubtes, potser els dubtes típics del thriller familiar al mes pur estil “La mano que mece la cuna” però en aquesta historia mai sabrem qui és el dolent o dolenta fins al final, les aparences enganyen molt al lector.

La nostra protagonista esta bastant traumatitzada ja què no queda embarassada i, casualment, aconsegueix fingir un embaràs per enfortir falsament l’amor obsessiu i possessiu que sent cap al seu marit.

La mort de la Sally-Ann en un part que va assistir la pròpia Claudia amb l’ànsia de prendre-li el nadó i la mort de la Carla i el seu fill nonat obriran la caixa dels trons.

La Samantha Hayes, la reina del thriller psicològic anglès, publica gràcies a labutxaca la seva obra traduïda per primer cop al català.

Una novel·la molt treballada en el camp de les emocions doncs la part psicològica de la Claudia amb la seva aversió vers la seva mare, la preocupació per mantenir la seva família i la obsessió d’incrementar-la està summament treballada i a partir de moltes imatges i situacions podem veure com va embogint fins al punt de desbordar-se i transformar l’amor en odi i ser la responsable d’actes que mai hagués pogut pensar.

A més, l’autora parla des de la subjectivitat dels  grups de personatges doncs ella abans havia treballat de detectiu i de mainadera i ressalta matisos i característiques d’aquests fora dels convencionalismes formals.

Si afegim a les seves experiències vitals una ploma carregada d’imaginació i una atmosfera tenebrosa, oclusiva i asfixiant obtenim com a resultat aquesta historia on no tothom és el que sembla i la degradació dels sentiments queda definits i delimitats en una línia extremadament fina.

Molt recomanable per als amants del thriller i una desconnexió a l’allau de novel·les romàntiques i eròtiques que atapeeixen les llibreries darrerament.

A més, fuig dels clixés del gènere tot i que la història pot semblar previsible en els capítols inicials dóna girs i girs envolcallant al lector en un estat d’atenció constant i necessitat de girar full i seguir llegint.

Al ser en format de butxaca es molt còmode de llegir i transportar així que traieu-vos la mandra de sobre i aboqueu-vos a aquesta lectura que us captivarà plana a plana.