divendres, 27 de juliol del 2018

Caça major


Per Àngela Sánchez Vicente


Avui ens retrobem amb la ploma d’en Juli Alandes i amb un dels seus fills literaris, el filòsof Miquel O’Malley.

Ho teniu tot llest per anar de cacera? Penseu que com ja deien els clàssics l’home és un llop per als homes. A qui li tocarà el rebre aquest cop?

Amb l’obra Caça major ens traslladem a les terres de l’Ebre, on un sud-africà tèrbol busca tranquil·litat i passar desapercebut. En troba per donar i per vendre però també es topa amb caçadors furtius, trets arreu i personatges del més estrany i inquietants.

Tot detona quan troben estimbat en circumstancies sospitoses a en Dídac Ares i a tot això li podem sumar l’aparició del cadàver del guarda de la reserva.

Interessos creuats, cossos de la llei enfrontats i un munt d’enigmes es donen cita en aquesta breu però intensa obra.

Aquest cop li toca enfrontar-se a la investigació més personal doncs la víctima té un fort vincle amb ell. Si la víctima és un vell amic del filòsof Miquel O’Malley això no pot quedar impune.

Es barallarà amb tots els organismes que toqui, trencarà les normes que facin falta i rumiarà sense parar. La seva necessitat de concloure el tema i fer justícia el portaran de corcoll.

És una obra detectivesca, enrevessada, enigmàtica i amb tants elements descriptius que us enganxarà des de la primera plana.

És molt més que una novel·la negra, creua els límits del gènere i crea una atmosfera ideal per reflexionar sobre la condició i la naturalesa del ésser humà.

De la mà de Crims.cat tenim una novel·la ideal per aquest estiu. Ambientada a Catalunya amb tota la seva bellesa paisatgística plasmada amb unes descripcions gens atzaroses i fins i tot amb la calitja i la xafogor de l’estiu a plena solana.

Un cop més en Juli Alandes ens mostra que és un mestre de les lletres catalanes, que estima la seva professió i respecta al lector oferint-li aventures extraordinàries i innovadores.

No us desvetllarem la investigació i molt menys la resolució de tot aquest embolic. Preferim citar-vos al llibre i recomanar-vos la seva lectura.

No en sortireu il·lesos.

Vinga va, en O’Malley us necessita!