dimecres, 7 de maig del 2014

El projecte Rosie



Per llegir una bona novel·la on podem aprendre a fer de les mancances virtuts ens hem de rendir a l’encant de El projecte Rosie.

Una gran novel·la romàntica i de superació escrita en primera persona i sota el punt de vista del noi, en Don, un jove afectat del síndrome d’Asperger no diagnosticat que el converteix en un ésser excessivament ordenat, meticulós, obsessiu i exigent.

Res es prou per ell, les seves habilitats socials estan mermades i mai aconsegueix una segona cita amb cap noia. 

Ell té un somni i no pensa renunciar-hi, ell pensa casar-se i comença amb el projecte “Dona per Tota la Vida” establint un munt de condicions que la seva futura parella ha de complir i aquells fets que mai es poden donar a la seva relació somiada.

Amb aquest projecte, en Don aprendrà que l’amor no es busca si no que es troba i que a més hi ha molt mite sobre aquest sentiment que enterboleix les relacions entre els humans.
De la mà del seu pare literari, en Graeme Simsion, el protagonista es fa tendre, valent, somiador i adorable a ulls dels lectors. 

L’autor tracta amb molt de respecte el síndrome que pateix i això li dóna un plus extra molt important doncs acaba esdevenint una bona novel·la amb un rerefons didàctic per a tota la societat molt important.

Tan encantador és aquest jove que la Rosie no podrà evitar enamorar-se’n però... Serà ella? Entendrà que l’amor és més fort que les adversitats? Qui lluitarà més? Triomfarà l’amor?

La Campana ens ofereix descobrir aquesta meravellosa novel·la abans de que esdevingui pel·lícula a càrrec de Sony Pictures.

No us fa por? A mi si, quan un llibre m’acarona l’ànima i arriba a posar-me els pèls de punta em fa respecte com una multinacional la pot tractar. De moment hem d’esperar a jutjar la feina de Sony, el que si que podem garantir és que la novel·la és boníssima i si s’encara en la direcció correcta pot ser un pas enllà i ajudar a molta gent a entendre el síndrome i la vida que poden arribar a tenir defugint d’alguns clixés que se’ns varen mostrar a la pel·lícula “Forrest Gump”.

No us perdeu aquesta novel·la, és positiva, plena de coratge i amb un cant a la vida espectacular! Correu a buscar-la, feu-vos amics d’en Don i deixeu-vos captivar per la Rosie!