dilluns, 23 de gener del 2017

Alguna cosa no del tot neta, però no gaire perillosa



Per Àngela Sánchez Vicente


Avui us presentem una novel·la d’intriga que no és ben bé negre, potser és mig grisa però tot i així té més força que moltes altres en que la investigació la porten sempre els cossos de seguretat de la ciutat o l’estat.

A mi m’ha encantat Alguna cosa no del tot neta, però no gaire perillosa pel seu caire més informal i despreocupat però molt ben documentat i fruit d’una molt bona feina. És de les novel·les que vols recomanar a tots els amics i companys de feina.

No és ges d’estranyar que sigui guanyadora del Premi literari Autor Revelació doncs la ploma de l’Ignasi Oliveres us sorprendrà i molt!

El teló de fons és Barcelona, perdoneu-me però a mi ja m’ha guanyat! És molt fàcil sentir empatia amb situacions i escenaris que trepitgen els protagonistes si és la teva pròpia ciutat que gairebé esdevé el cinquè personatge principal.

Quatre histories s’entrellacen entre si: l’Àngels, l’Agutí, l’Oriol i el Ricard; que són ells però podrien ser qualsevol dels teus amics o tu mateix doncs tracta temes mot actuals tot i ser una mica tèrbols.

Les seves ments estan molt ben descrites i construïdes i la seva evolució arriba a fer por doncs els sents molt propers. La veritat és que quan te’n vols adonar ja estàs ven ficat a la historia.

Cadascun d’ells us mostrarà el seu món i prego no us molesteu si no us en explico massa doncs l’interessant és que ho descobriu vosaltres assaborint aquesta novel·la que com un bon còctel té els ingredients i les dosis necessàries per ser tot un èxit sensorial.

Negocis, sexe, robatoris, espionatge, mala llet, ironia, amor, esperança... tots els ingredients es donen cita en aquestes planes que ens duran a reflexionar i molt sobre la nostre pròpia conducta salvant les distàncies amb els protagonistes.

Al final acabes pensant: En quin món vivim?

És com una bufetada de realitat en un moment que la necessitem de veritat!

Ens creiem els millors però ni sospitem que les nostres conductes són dubtoses i que no tot el que brilla és or precisament. 

Estem a temps de canviar o la banalitat i la superficialitat d’aquest món ja ens ha engolit?

Llegiu aquesta trepidant historia que ens ofereix Rosa dels Vent i ho sabreu! 

Això sí, una darrera advertència, la novel·la que llegireu és altament addictiva així que reserveu-vos un parell de dies de lectura més uns quants moment per xerrar amb els amics sobre ella i reflexionar sobre on estem i que estem fent.