dimarts, 3 de febrer del 2015

El remei mortal. El corredor del laberint 3



El remei mortal és la tercera entrega de la saga trepidant i addictiva de “El corredor del laberint”, si amb la primera entrega El corredor del laberint", en James Dashner ens introduïa en un món distòpic ple de pors i malsons regalant-nos uns personatges als que seguir i en alguns casos admirar, la trama es va anar complicant a “Les proves” on els lectors els vàrem acompanyar per un món inhòspit i ple de dificultats per trobar una cura a la Erupció, una malaltia nerviosa que transforma als humans en zombis caníbals, però finalment en aquesta entrega sembla que el punt àlgid el trobarem en el descobriment de moltes veritats i moltes mentides.

A El remei mortal els nostres protagonistes s’hauran d’enfrontar a grans decisions com recuperar la memòria o no, decidir ser lliures o ajudar als demes, fugir de CRUEL o unir-se a Braç Dret, un grup rebel preparat per destruir CRUEL.

En aquesta entrega els nostres protagonistes queden separats en dos grups i la veu de la novel·la la portaran en Thomas, en Newt, en Ming-Ho, la Brenda i en Jorge, tots cinc, mostraran la seva cara real, no la del seu passat ni la del seu futur, sinó la d’ara, la del moment on les decisions marcaran el seu destí i de la qual no tots sobreviuran (uns moments molt emotius a la novel·la i que encara que es veien venir posa la pell de gallina).

Però no us oblideu de la Teresa, en Rusqui, l’Aris, la Harriet o la Sonya, ells també tindran el seu paper clau per determinar el camí final d’aquells que sobrevisquin.

La narració comença amb un tempo força lent, dilatant les pàgines de la mateixa manera que als nostres protagonistes se’ls dilaten les hores, però ben aviat es giren les tornes i l’acció pren protagonisme portant-los a una fugida i a la descoberta de la realitat del món, ja no es tracta de saber si fan el correcte o l’incorrecte, sinó del fet de si tot és horrible o no tan horrible.

Les ciutats estan separades entre aquells que no tenen la malaltia o hi son immunes d’aquells Pirats que ja han sucumbit als seus afectes, els nostres protagonistes descobriran que molts d’ells són Muns, és a dir, immunes, però d’altres feien de control i poden tenir la malaltia encara que en un estat força incipient.

CRUEL ( catàstrofe i Ruïna universal: experiment letal) no ha deixat de jugar amb ells i ja és hora d’aturar-los, és potser aquesta raó, i el fet d’afegir una nova variable a la narració que apareix la seva nèmesis en Braç Dret... Quins seran els seus mètodes?, Què és el que realment volen?, Val la pena unir-se a ells o és millor fugir-ne? ... preguntes i més preguntes segueixen voleiant en aquesta saga, i mica en mica el lector anirà descobrint respostes força inesperades.

Un final força obert per una trilogia massa ben construïda.

Fanbooks encerta amb les sagues que presenta per un públic juvenil i no tant juvenil, on la supervivència, l’adaptació al medi, l’amistat i la germanor lluiten per un bé superior, per millorar les coses i descobrir que “La veritat és més perillosa del que sembla”.

No són al laberint, el seu cervell és el laberint i d’ell no podran fugir.