dissabte, 29 de març del 2014

Dies de frontera. Premi Sant Jordi 2013



Tots aquells que com jo us declareu uns incondicionals i gairebé addictes a les lletres d’en Vicenç Pagès Jordà esteu d’enhorabona, doncs teniu l’oportunitat de descobrir la seva darrera obra anomenada Dies de frontera. 

Desprès dels grans èxits de critica i de vendes com “Els jugadors de whist” mereixedor del premi Creixells 2009 i reculls de contes i assajos guspirants, podem anar al reencontre amb l’il·lustre amant de la paraula escrita.

Per mi ha estat una experiència reveladora i extraordinària, sap manejar les emocions dels lectors, jugar amb nosaltres per dur-nos fins a la nostra pròpia frontera creant una atmosfera literària agradable, subtil, fresca, àgil, dinàmica i molt contemporània.

Queda palès que li agrada escriure i oferir a cada novel·la un plus que la fa especial, notòria i diferent a les altres alhora que destil·la un gran amor i respecte per als seus lectors.

En aquesta aventura se’ns presenten poc a poc i a foc ben lent un home i una dona que semblen estar destinats, tot i ser pols oposats. Potser l’únic que tenen en comú són l’un per l’altre i l’amor que es professen i el que aquest fet desembocarà.

Una fugida a la que es veuran obligats, on valors com l’amistat i l’amor quedaran oberts a debat, així com les noves maneres que tenim tots plegats de comunicar-nos i l’evolució del nostre temps.

De què fugen? Podran escapar o els problemes els perseguiran?

Una forta introspecció a la que ens convida a pensar sobre els rols que adquirim a la societat i dins la família, pares i fills que no es trien i han d’entendre’s, parelles que potser no estan fetes per afrontar les adversitats que el destí els té preparades.

Gràcies a la Editorial Proa, podem tornar a citar-nos amb un dels escriptors més influents i guardonats del panorama actual.

Premis com el Creixells per “Els jugadors de whist” i el premi Mercè Rodoreda per “El poeta i d’altres contes” avalen una ploma que carrega d’històries fabuloses amb un rerefons de realitat combinat en la mesura justa esdevenint cada una de les seves obres un imprescindible per a qualsevol llibreria o tauleta de nit.

Si em feu cas, endinseu-vos a traspassar els dies de frontera i a fer-vos amics de l’autor, un home que en l’entrevista que us oferirem demà, demostra la gran persona que s’amaga rere l’escriptor.

Crec que és el llibre ideal per regalar aquest Sant Jordi, una aposta segura, per a tots els públics i de qualitat.

La frontera és propera. La travessem?