dimarts, 31 de juliol del 2018

100 indrets insòlits de Barcelona


Per Àngela Sánchez Vicente


Avui us plantegem una obra que us animarà a sortir de casa a la descoberta dels 100 indrets insòlits de Barcelona.

És un recull de llocs pels quals molts de nosaltres passem a diari però desconeixem la seva veritable historia... o la seva historia oculta.

A qui no li ve de gust conèixer l’ascensor de Batman o bé el forat del vent o el laboratori de Mart? Voleu descobrir les trenta passes o el Guantánamo de Barcelona?

Llocs, espais, arbres, hotels, histories desaparegudes en el temps. Tot això i molt més es dona cita a l’obra de l’autor Joan de Déu Prats.

Escrit de manera amena, amb una breu explicació molt ben documentada i amb la facilitat d’ensenyar-nos la millor manera d’arribar-hi ens apropa racons de la Barcelona infinita que desconeixem.

Els humans som animals de costums, fins i tot per anar a la feina o a determinats llocs sempre anem pels mateixos camins i de tots aquests camins ni ens parem a conèixer cap curiositat. 

Molts de nosaltres absorts en la música que estem escoltant, altres amb el mòbil a la mà i d’altres que simplement van a pinyó fixe.

Que us sembla si recuperem la mirada curiosa dels infants?

Us asseguro que després de la seva lectura sereu curiosos i fareu més d’una escapada per tal de conèixer molt més que el simple skyline de la ciutat.

Pocs indrets al món són tan rics en histories i bellesa.

De la mà de Cossetània Edicions tenim l’oportunitat de descobrir la ciutat des d’un nou punt de vista.

Us venen de gust unes vacances diferents?

L’autor us ha preparat el camí per anar a l’encontre de llocs i successos realment sorprenents. 

El deixareu escapar?