dimarts, 1 d’agost del 2017

Les tapes de tota una vida



Amat Editorial ens coneix molt bé i sap que en aquesta època de l’any, encara que intentem fer bondat els millors moments de les vacances es donen vora una bona taula, unes tapes i bona companyia.


Tenim entre mans un dels secrets més ben guardats de Delfina Palacín, ànima del bar La Creu, a Tremp, al Pallars Jussà i que ha obtingut, com molt bé ens recorda Maria Barbal al seu pròleg una carta de tapes creada amb temps, mesura, gust personal i sentit comú. Però els temps passen i canvien i La Creu va tancar les seves portes i ara la Fina pels seus amics ha canviat els fogons pel llapis i el paper.

A Les tapes de tota una vida la Fina rememora les seves tapes i les comparteix amb nosaltres per continuar-les gaudint.

Trobareu tapes fredes i calentes, senzilles i una mica més elaborades, per a tots els gustos.

De calentes anireu paladejant des dels calamars a la romana, els calamarsons farcits amb suc, carxofes arrebossades a les patates braves.

Les tapes fredes comencen per les olives negres mortes, el bacallà amb romesco, les anxoves i els ous farcits, sense oblidar les truites, croquetes i crestes.

Amb aquestes ja entra salivera, però el millor de tot és l’explicació de cada recepta, de manera planera, senzilla i a la mà de tot cuiner inexpert. Totes les receptes estan il·lustrades pel fill de la Fina, fet que m’ha agradat molt ja que transforma un receptari amb un llibre familiar, de la mateixa manera que ens va explicant la seva vida entre fogons es veu el text recolzat per una mà familiar.

Un llibre de tapes que ens cedeix les seves dues darreres planes per fer anotacions, idees i noves creacions que us sorgiran a mesura que aneu entrant en el món de les tapes i no només de menjar-les.

Els vostres convidats quedaran encantats i sereu el rei o la reina de les reunions socials entre amics.