dissabte, 7 de juny del 2014

El pont dels jueus



Avui us portem un còmic que no té desperdici! Estem encantats de sumar el títol de El pont dels jueus a les estanteries de La Petita Llibreria.

El Cesc F. Dalmases s’ajuda dels Deus de la inspiració per tal d’aconseguir una adaptació de guió i de dibuix majestuosa, respectuosa i ben cohesionada de la novel·la de Martí Gironell.

Però no està sol en aquest viatge, la Pam López i el Javi Chaler amb les seves aportacions de cromatisme creen l’atmosfera ideal per tal que els lectors ens sentim envolcallats amb els escenaris, els personatges, les seves emocions i amb una historia que no deixa indiferent a ningú.

L’aventura dels nostres nous amics es centra a Besalú, on Prim Llombard i el seu fill Ítram són els encarregats de construir un pont fortificat a càrrec del compte. 

Tot sembla indicar que serà un canvi positiu pel poble, però en realitat és un instrument per desplegar tot el poder maligne dels poderosos que collaran més i més als que sempre els hi toca el rebre.

Peim i Ítram no ho veuran clar i les seves ànimes aniran a la recerca de la veritat alhora que faran amistats profundes i sinceres amb els integrants de la comunitat jueva.

S’acabarà construint el pont? Que passarà amb els jueus? I amb els nostres protagonistes? Només llegint aquesta fantàstica novel·la gràfica ho descobrireu.



Normalment i parlant des de la subjectivitat no sóc massa creient en les obres que es basen en obres anteriors però haig de reconèixer que Fanbooks fa que em tregui el barret per segona vegada. Ja em varen convèncer amb “Lliures o morts” però ara ja sí que m’han acabat de deixar bocabadada i m’empasso les meves paraules molt gustosament.

Si us va agradar l’obra d’en Martí Gironell és un valor segur i per al públic més jove és una nova manera de descobrir un gran tresor de les lletres.

Aneu al seu encontre i veureu com el gaudireu.

Només em resta desitjar-vos una bona lectura!