dijous, 26 de juliol del 2018

La química de l’odi


Per Àngela Sánchez Vicente


Després de l’impressionant èxit de critica i de públic obtingut amb la novel·la “Un monstruo viene a verme”, l’autora Carme Chaparro torna amb una nova novel·la protagonitzada per la inspectora Ana Arén.

Comprenc que potser hi ha una mica de reticència en el sector literari per la incursió de nous autors i talents provinents del món de la televisió però us asseguro que en aquest cas en concret mereix l’èxit, el nostre respecte i un lloc a les tauletes de nit.

És una autora en continu reciclatge, que escriu d’espais que coneix i que la seva llarga trajectòria en informatius li ha donat més d’una idea per crear uns thrillers sense igual.

És bastant inclassificable doncs és thriller, negra, detectivesca però alhora és molt reflexiva sobre la condició humana i els sentiments.

A La química de l’odi desplega tot el seu talent per presentar-nos la seva darrera obra amb el segell que la precedeix.

Ens plantejarem si al sortir d’un escull n’hi pot haver un altre i com reaccionar-hi.

De la mà de la seva filla literària, la inspectora Ana Arrén veurem com la seva vida comença a estar una mica més tranquil·la després de tot el que li va succeir a “Un monstruo viene a verme” (no us en desvetllem res per si no la coneixeu i voleu anar al seu encontre).

La vida sembla amansida i ella, tot i estar canviada, s’enfronta al seu dia a dia amb una certa normalitat fins que ha d’investigar l’assassinat d’una de les dones més conegudes d’Espanya.

Qüestionada pel seu cap, mal vista pels seus companys i amb el pes de la premsa a les seves espatlles no es rendirà fins fer justícia amb aquest homicidi.

Ambientada en el món de la faràndula i amb diversos passatges inspirats de la televisió que ella tan bé coneix esdevé una atmosfera molt inquietant i atractiva pel públic.

Amb petits homenatges a companys de la seva professió i a programes de televisió que ha visitat revesteix de detalls una obra que us encongirà el cor i us omplirà de dubtes.

Gràcies a l’aposta de Columna podeu gaudir d’una gran obra i una autora novell que escriu com si ho hagués fet tota la seva vida i amb molt de respecte vers el seu públic lector.

Si no coneixeu les seves obres ara és el moment ideal per conèixer-la a ella i a la seva bibliografia.

A què espereu? Vinga va, tots cap a les llibreries! 

L’Ana Arén us espera per tal que l’ajudeu!