dimecres, 22 de juliol del 2015

Això és Barcelona



Per Àngela Sánchez Vicente


Si vàreu gaudir de la gran obra il·lustrada “Això és Catalunya” esteu d’enhorabona doncs Estrella Polar torna amb Això és Barcelona!

Realment són un binomi fantàstic i si bé vam dir que al primer llibre il·lustrat era una intensa i alhora breu guia sobre tot allò que ens recalca com a territori únic al planeta. 

En aquesta nova entrega recalquen com a bandera tot allò que ens fa únics i ens fa sentir orgullosos de la nostra terra i en aquest cas de la ciutat de Barcelona.

De la mà del seu autor, en Toni Terrades i l’Àlex Omist amb les seves magnifiques il·lustracions mostren a mode de conte una guia de la ciutat que farà les delícies dels petits i dels grans i serà motiu per organitzar alguna sortida familiar per tal d’endinsar-nos a la bellesa de la ciutat i els tresors que amaga.

Si comencem fent un recorregut per l’arquitectura i les restes romàniques veurem com el barri gòtic té parets que parlen i ens expliquen milers d’històries dels nostres avantpassats al ritme d’una ciutat que es va expandint i evolucionant. 

Voleu agafar el funicular i anar al Tibidabo? O preferiu una mica de platja i gaudir de les torres Mapfre? Aneu on aneu heu de tenir els ulls ben oberts per tal de copsar els encants de la ciutat!

Des de Colom fins a la Font de Canaletes descobrirem el significat de l’aplec culer sense deixar de banda als nostres amics periquitos, a la Plaça Reial podem fer un most o anar al mercat de la Boqueria i embadalir-nos amb els colors de les fruites ben madures. Un cop tenim carburant al cos podem enfilar cap a la catedral de la ribera o cap a la Plaça Sant Jaume on trobareu la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de la ciutat. 

Voleu una ració de modernisme? El mestre Gaudí va deixar el seu llegat a la ciutat en forma de les més belles i espectaculars construccions com La Pedrera, La casa Milà, el temple de la Sagrada Família i un llarguíssim etcètera que marida a la perfecció amb el Palau de la Música Clàssica del reconegut Lluís Domènech i Montaner. 

Un veritable contrast amb la modernitat que ofereixen a Barcelona edificis com l’hotel Vela, la torre Agbar o el MACBA! 

Si voleu jugar en un lloc realment bonic i que sembla el tauler de joc d’un mag us heu d’endinsar al Parc del Laberint d’Horta i enamorar-vos de les barques del parc de la Ciutadella aprofitant la parada per anar a veure el Zoo de la ciutat!

Sembla esgotador però la ciutat està plena de recursos didàctics per tal d’oferir als nens (i no tan nens) unes vacances a casa seva però enriquides pel sabor de la cultura i el valor a la Terra. 

És una guia molt complerta i atractiva que convida a fer plans i gaudir de la família amb un marc incomparable. 

Voleu passar unes vacances baratetes i que recordareu sempre? Feu-vos amb un exemplar i deixeu-vos guiar per tan fabulosa ciutat de contrastos! I recordeu, com més serem, més riurem així que convideu als avis, als cosins, als tiets i als amics! Serà el millor estiu de la vostra vida! 

A Barcelona parlem en català i també en castellà tot i que en època de vacances és molt comú sentir gent que murmura paraules en anglès. 

Per als nanos més curiosos o als nens que venen de viatge teniu disponible This is Barcelona, la versió bilingüe d’aquesta gran guia de la ciutat i una idea simplement brillant!