dilluns, 25 de juny del 2018

Susqueda


Per Àngela Sánchez Vicente


Avui us presentem una obra sense comparació, un desastre natural al cor de les terres catalanes. Ens acompanyeu en tal aventura?

Realment sóc una fanàtica de les novel·les catastròfiques, crec que poques coses en aquest món són tan esgarrifoses com les forces de la natura quan es descontrolen.

En situem a la novel·la Susqueda en que es narra la Crònica d’una catàstrofe.

Brutalment visual i amb reaccions molt humanes ens traslladem a tan insigne enclavament català però amb una visió nova i inquietant.

Que passaria si un dia les aigües del riu Ter es descontrolessin i la presa de Susqueda comencés a esquerdar-se? 

Crec que no hi ha millor premissa per una novel·la.

És molt interessant tenir obres a l’abast ambientades en el nostre territori per tal que la ambientació ens sigui propera. Això juntament amb una gran trama com la que ens proposa en Miquel Fañanàs i uns protagonistes ben treballats són la base per una novel·la que no us deixarà indiferents.

Ja ens va mostrar amb “La bruixa de pedra”, “El gran inquisidor” i “Bonastruc, el jueu” el seu amor per les terres gironines i el seu poder de paraula per crear i recrear unes histories trepidants i altament adictives que tenen el segell de qualitat de l’autor.

Cada una amb la seva pròpia personalitat i particularitat però amb el segell de l’autor.

Aquest cop cal que ens vestim d’intrèpids supervivents i ens disposem a llegir el blog de l’Oriol Rovira en el que periòdicament s’actualitza l’estat de la presa i les noticies sobre el terratrèmol que ha afectat la zona localitzat a Amer.

Ell és la veracitat vers la tranquil·litat disfressada amb mentides dels mitjans de comunicació de masses.

Sentireu el terratrèmol, viureu la por a una inundació, sereu testimonis de la lluita per la veritat i les conseqüències i els fets que es van succeint us embolcallaran en una aventura actual, fresca i innovadora.

De la mà de Columna teniu una nova cita amb tan il·lustre autor.

Voleu saber què passarà? És tan interessant que no us desvetllarem el final per tal que el gaudiu i el desgraneu vosaltres mateixos.

És de les novel·les que venen de gust llegir i recomanar. 

Vinga va, aneu cap a les llibreries!