dilluns, 21 d’abril del 2014

Per Sant Jordi paladar i una rosa de xocolata




La gastronomia és l'art i tècnica de preparar els aliments per tal que siguin més nutritius, més agradables de menjar, així com més atractius i desitjables. 



Per aquells que gaudeixen del paladar us proposem:


La cuina de la meva mare és un llibre de cuina però alhora és un retrat familiar, un llegat que passa de pares a fills a través del treball, l’esforç i la revisió de les tradicions per adaptar-les als nous temps.

En aquest receptari editat per Columna, en Joan Roca fa una recopilació de les receptes més meravelloses de la seva mare, la Montserrat, de la que han après tant ell com els seus germans Josep i Jordi entre els fogons d’El celler de Can Roca.

Reconegut amb tres estrelles a la guia Michelin i recentment reconegut com el Millor restaurant del món fa que en Joan vulgui tornar a les seves arrels, a la cuina de casa, a la família i al caliu.

Receptes més que fàcils, assequibles per als amants dels fogons, que farà que la cuina de casa es vegi enriquida amb el toc de la família Roca. La cuina no deixa de ser transformació constant, un plat casolà mai té el mateix gust depenent de la mà que el fa, encara que tot el procés sigui idèntic.
També a labutxaca.


Presumeix de vins és una guia didàctica sobre tots aquells temes que tenen relació amb el món del vi, des de les denominacions d’origen, les ampolles, les copes, les temperatures a servir, les combinacions amb els plats, la verema, moltes llegendes urbanes i moltes situacions quotidianes.


Edicions labutxaca ens ofereix una guia didàctica molt acurada per aprendre de manera senzilla unes nocions bàsiques d’enologia i de saber fer. També el podeu trobar a Columna.

Quantes vegades heu intentat descriure un vi? Quantes experiències estan relacionades amb una bona copa de vi? Quin és el sabor que us transporta a un moment determinat i no aconseguiu retrobar-lo?


Objetivo: Cupcake perfecto ¿Qué puede ser más dulce que un cupcake con una buenísima buttercream y una decoración espectacular? Pocas cosas se me ocurren.

Además de mostrarnos una selección de 50 recetas nos enseña las herramientas que ella considera indispensables para elaborarlos así como los ingredientes principales que se irán repitiendo en las recetas. Los trucos para repartir la masa, descorazonar las madalenas y las decoraciones a manga y fondant son claros y asequibles si sigues sus consejos.
Un recetario moderno, donde podemos aprender y disfrutar de este boom pastelero con el acompañamiento de una autora cercana y con voz de amiga.
El país Aguilar nos ofrece este volumen a la vez que ha seguido el recetario de tartas, esperemos que este éxito no pare y podamos disfrutar de más recetas e ideas de esta extraordinaria y joven apasionada del dulce. Recordad, tambien podeis encontrar Objetivo: tarta perfecta.

La cuina japonesa del kabuki  es pot descriure com "Una vivència gastronòmica és rodona quan aconsegueix activar els nostres tres cervells: el primari o animal, el mamífer o sensorial i l'humà o espiritual. Moltes de les experiències gastronòmiques més gratificants les he viscut al Kabuki de la mà de Ricardo Sanz i el seu equip, que aconsegueixen arribar a estimular tant els meus records com les meves il·lusions amb una cuina plena de puresa, elegància i equilibri. El coneixement de l'heterodòxia japonesa que posseeix Ricardo, juntament amb la seva creativitat mediterrània, fan de la seva cuina una fórmula única". Columna.