dimecres, 10 de juny del 2015

Carolina s'enamora



Per Àngela Sánchez Vicente


Avui tanquem la retrospectiva de les novel·les d’en Federico Moccia amb una de les que li varen reportar més èxits i un descobriment a nivell europeu. 

Si, estem parlant de Carolina s’enamora, una de les seves primeres novel·les en que ja ens va introduir a un món del que és molt difícil sortir. Té la capacitat d’atrapar al lector i convidar-lo a somiar i ha sabut aprofitar el moment i adaptar les seves novel·les al seu públic fent créixer d’edat als protagonistes i ampliant les trames a mesura que nosaltres mateixes anàvem posant anys.

Ha estat com un guia, sempre ha estat allà per oferir-nos el que necessitàvem adequat al nostre ritme maduratiu i avui em fa tendresa parlar de la Carolina, una adolescent que vàrem conèixer al voltant del 2008 amb un caràcter jovial, decidit, fresc i molt “moccia”.

La Carolina frega els catorze anys i està en un moment vital en que està en plena ebullició: gaudeix de la música, les bromes, les amigues, els nois, els primers petons, els professors, els pares, els avis i les noves tecnologies.

El mòbil! El seu telèfon ens farà anar de corcoll!

Entre la seva àvia i el seu germà l’encoratgen a perseguir el seu somni anomenat Massimiliano i creu que realment tenen raó.

Perfecte, anem per el Massimiliano però... ha perdut el mòbil! Quin drama si suposem que tot el seu món era allà dins, telèfons, fotos, adreces... 

Tranquils que poc a poc el Massimiliano cada cop estarà més a prop i l’ansiada història d’amor adolescent florirà com una bella rosella primaveral.

No tot seran flor i violes però serà un despertar a l’edat adulta.

Gràcies a labutxaca i la seva col·lecció de les novel·les d’en Moccia molts de nosaltres l’hem redescobert i completat la col·lecció però alhora des de La Petita llibreria encoratgem al jovent a que s’inicia a la lectura per elecció pròpia a fer un tastet d’aquest autor tan addictiu que ha generat un fenomen fan mundial garantint qualitat, tendresa i amors somiats.

Us animeu a buscar el Massimiliano? 

Vinga va, donem-li un cop de mà a la Carolina!