divendres, 17 de juny del 2016

Pep Sala. L'home de Sau



Avui ens retrobem amb la banda sonora de molts de nosaltres. Cossetània Edicions i el Grup Enderrock fan un homenatge a uns dels músics més icònics de casa nostra Pep Sala. L’home de Sau. 40 anys de delicatessen musical.

Aquest és tercer volum de la Rockcol·lecció per on han desfilat Sopa de Cabra “No vull canviar de pell” i Antònia Font “Robots innocents”.

En un llibre de format compacte i gairebé de butxaca podreu gaudir de vells i bells records de la mà de Joaquim Vilarnau, tot un referent en el periodisme musical català.

Aquest volum està format per una introducció on ens mostren la cara d’un músic fet a si mateix, una biografia on ens presenten un Pep Sala capaç de capturar el moment, una cronologia de la seva vida marcada per moments a destacar i molts d’ells a recordar des dels grups adolescents dels setanta fins al seu pas per Escòcia amb els Midnite Hour, passant per l’èxit de Sau, el divertimento de Pep Sala & La Banda del Bar durant els anys sabàtics de Sau i la profunditat de la seva carrera en solitari, signada només amb el seu nom i cognom. A més, ens revela facetes poc conegudes de la seva personalitat, com la passió per la gastronomia i l’afició als llibres.

L’autor també li cedeix la paraula al propi Pep Sala en una entrevista on despulla part de la seva ànima musical i ens regala confidències a cua d’orella de tots aquells que vulguin escoltar.

A l’apartat de cançons es recullen les del seu darrer treball discogràfic Ops! Mireu que he fet on repassa la seva carrera amb la companyia d’altres músics i cantants, duets i molt més amb explicacions sobre el temes.

El llibre tanca amb una crònica fotogràfica de la seva trajectòria musical i la discografia que engrandeix el seu bagatge i les nostres emocions. El toc final ens la donen en relat d’opinió diversos amics d’en Pep.

En Pep Sala és molt més que la meitat de Sau, és un músic complert amb aura pròpia i amb seguidors fidels. La seva música és com un cant de sirenes que ens transporta a tots cap a la nostra joventut, a aquells moments que ell sense ser-hi va estar present en la nostra vida.

Aquest llibre és un regal assegurat, un record en paper d’aquells dies que no tornaran. Espero que em perdoneu, però he triat una de les cançons que més m’agraden i que la seva lletra sembla actual.

Gaudiu la música!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada