dilluns, 27 de març del 2023

L’escriptora sense fronteres

Coincidint amb el 40è aniversari de la mort de Mercè Rodoreda, Ara llibres publiquen una biografia de l’autora pensada per als lectors infantils.

Mercè Rodoreda és una de les escriptores catalanes més universals. Els seus llibres han traspassat fronteres i han fet gaudir a milions de lectors a tot el món, i això que la seva vida no va ser gens fàcil. Voleu saber qui era i quin llegat ens va deixar? Seguiu-nos en aquestes pàgines per descobrir la màgia de les seves paraules!

L’escriptora sense fronteres és el setè títol de la col·lecció “Els llibres del petit sàpiens”, una col·lecció que vol apropar grans personatges de la història amb tot el rigor i voluntat divulgadora que caracteritza l’univers Sàpiens i Petit Sàpiens, els títols anteriors que podeu gaudir són: “El gran conqueridor. Les fabuloses aventures del rei Jaume I”, “La primera astronauta. Valentina Tereixkova i a conquesta de l’espai”, “Un geni irrepetible. Tots els secrets de Leonardo da Vinci”, “La gran faraona. Hatxepsut i les meravelles de l’Antic Egipte”, “El bandoler llegendari. Joan de Serrallonga i la vida fora de la llei” i  “La caçadora de dinosaures. Mary Anning i l’apassionant món de la prehistòria”

En aquest darrer volum apropen aquesta autora cabdal de les lletres catalanes als més menuts de la casa descobrint-los la seva vida apassionant i els fets històrics que van marcar-la, així com les seves principals obres, explicades d’una manera senzilla i entenedora per al púbic infantil.

El text signat per Teresa Muñoz a qui coneixem de novel·les com “Com si fos ahir” o “Des del balcó”, és molt concís i alhora proper amb el petit lector, ens presenta a la protagonista com algú de la família de qui podran tenir grans records i alhora aprendre d’ella i de la nostra historia.

Les il·lustracions són de Alicia Caboblanco, totes elles a planes completes, semblen aquarel·les amb pinzellades detallades i juga amb els colors terrosos com si fossin en certa manera fotografies antigues.

Un volum de gran format, amb tapa dura  que també inclou material extra que poden consultar al web www.petitsapiens.cat/llibres  com: podcasts, quiz, interactius…

Un llibre que és un goig per a grans i petits i si accepteu un consell, una gran aposta per aquest Sant Jordi, una eina didàctica que gaudiran tant petits com grans.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada