dissabte, 16 de desembre del 2017

El secret de la ciutat del dracs



En Patufet canvia de registre i ens convida a viure una gran aventura a la ciutat de Barcelona. Avui no ens ve a recordar el costumari català, sinó que l’acompanyarem a la recerca d’un objecte molt preuat i a descobrir una llegenda molt original recorrent llocs emblemàtics com el Park Güell, la Catedral, el Palau de la Generalitat, la Rambla, la Casa Lleó Morera, la Casa Amatller, la Casa Batlló, els Pavellons de la Finca Güell, la Sagrada Família i la Pedrera.


Amb en Patufet descobrirem El secret de la ciutat del dracs. Una aventura del Patufet per Barcelona i esperem que rere aquest conte en vinguin molts d’altres.

Roger Roig i Hugo Prades tornen a fer les delícies dels menuts, aquests rebran la mateixa invitació que el nostre protagonista, qui és escollit per viure la màgia amagada de la ciutat comtal , tot començarà a les escales del Park Güell, on en Pitó, el drac de les escales li explica que a Barcelona, des de temps molt antics ha sigut el lloc de repòs de molts dracs vinguts de totes parts del món, aquests viuen adormits i en pau amb els barcelonins, però han patit un robatori que pot canviar aquest fet i expulsar els dracs per sempre de la ciutat, els han robat un ou de drac que estava a punt d’obrir-se i deixar néixer així al darrer drac.

Junts visitaran els dracs de la ciutat, molts els heu vist però no hi heu prestat atenció, tots ells intentaran ajudar en Pitó i en Patufet a trobar l’ou i salvar els dracs, tota una aventura on no tots són bons ni tots són el que semblen.

Amb una prosa acurada, a lletra de maquina a excepció de la nota que rep en Patufet que és en lletra lligada i amb un vocabulari senzill, aquest conte és perfecte per a primers lectors, un conte engrescador que mostra la ciutat d’una manera excel·lent per a ments inquietes i que els convida a un cop llegit anar a descobrir els dracs del conte, cosa més que senzilla ja que al final del conte hi ha un llistat amb les adreces i un mapa.

Les il·lustracions són molt acurades, amb colors vius, força realista on els menuts poden identificar les obres de Güell, la Catedral i la ciutat en si. 

Cossetània Edicions s’ha superat, sóc gran i m’ha agradat molt el conjunt i l’equilibri que es crea entre narrativa i il·lustració, imatges de plana complerta i prosa on es barreja la ciutat com a personatge propi i la llegenda més o menys màgica dels dracs.

Podrà en Patufet salvar l’ou i els dracs? Un secret mil·lenari està a punt de sortir a la llum, una Barcelona desconeguda pels adults que podrem descobrir amb els menuts, ja sigui llegint-los el conte com escoltant com ens el llegeixen.

Recordeu que són ànimes curioses, així que ja podeu estudiar dracologia per poder respondre les preguntes més apassionants i apassionades sobre aquests éssers tan diferents en aspecte a nosaltres però amb un gran cor.

Aquí us en deixo un tastet...


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada