dilluns, 19 de desembre de 2016

Viatge al món dels tionsCossetània edicions sempre està molt pendent dels més menuts de la casa i any rere any s’esforcen per regalar-nos quelcom nou, diferent i original. L’any passat  ens presentaven una nova col·lecció titulada “Els meus manuals” i res millor per començar que “El Tió. Aprèn a cuidar-lo, però ara que ja sabem com cuidar-lo descobrirem com viuen durant la resta de l’any a Viatge al món dels Tions.


Amb un text acurat, senzill, amè i divertit a càrrec de Ton Lloret Ortínez i unes il·lustracions fora de sèrie de Martí Garrancho Rico, un tàndem perfecte que faran les delícies dels més petits i dels més grans, ja se sap que per aquestes dates l’esperit de compartir i de mostrar les tradicions als menuts van de la mà d’uns adults que tenen ganes de gaudir con quan eren petits.

Cada any, pels volts de Nadal, milers de llars catalanes reben la visita d’un ésser entranyable: el tió. Curiosament, durant segles, ningú no ha trobat estrany que un simple tronc de fusta s’alimenti de fruita i de galetes per acabar cagant llaminadures, torrons i obsequis per a petits i grans.

Però i la resta de temps On viuen els tions? Com són els poblats de tions? Com són els poblats de tions? Jo no ho sabia, però els tions viuen en nius, ja poden ser subterranis a les zones d’alta muntanya, o nius penjants a boscos on conviuen amb visites dels humans, també n’hi ha d’emboscats on només poden entrar els tions i fins i tot, en petites illes als pantans on els tions poden arribar-hi nedant.

No us penseu que nomé hi ha tions masculins, també n’hi ha de femenins, encara que a ull humà no els sabem distingir, en el seu habitat viuen en famílies, amb els avis tions, els pares i els més menuts de la casa, entre vuit i catorze germanets que fan anar de corcoll als grans.

Les famílies formen tribus tan per preparar-se per Nadal, com per a protegir-se de llenyataires, Santa Claus, els incendis i la poca cura que tenim dels boscos.

Voleu saber parla la llengua dels tions? Doncs no trigueu que aquest petit gran manual us espera amb moltes ganes. Aquí teniu les seves primeres planes.

Esperem que cuideu bé del vostre tió i us porti molts regalets i llaminadures.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada