diumenge, 6 de març de 2016

Cremeu Barcelona!Avui us presentem una obra que en si no necessita cap presentació, és de les més recomanades via boca orella entre el públic lector de novel·la històrica d’alta qualitat escrita amb rigor, una forta documentació i una absència total d’anacronismes.

No sabeu de que parlem? Ni més ni menys que de la sublim Cremeu Barcelona!

En aquesta obra podem trobar un heroi anònim, d’aquells que no fan soroll però salven dues centes mil persones amb un acte de coratge que li pot canviar la vida per sempre d’una manera totalment radical.

En una polsosa estació d'autobusos, a Ciutat de Mèxic, en Miquel espera l'arribada de la seva dona, Teresa, que no veu des de fa deu anys, i de la seva filla, que no coneix. Mentre les espera rememora amb amargor els esdeveniments que l'han portat fins a aquest lloc.

Els seus records el porten al gener del 39, dies abans que l'exèrcit rebel entrés a Barcelona. La República agonitza i la guerra està perduda, i la ciutat és ja una ombra del que era: el que pot fuig a la frontera i el que no espera resignat la sort del vençut.

En aquestes condicions arriba l'ordre del Komintern d'arrasar la ciutat, destruir les vies de comunicació i centres neuràlgics d'energia, aigua i transport, per no deixar res dempeus a l'enemic. Miquel Serra, membre del PSUC i Conseller de la Generalitat és l'encarregat de dur a terme aquesta ordre de terra cremada. 

Però en Miquel, en aliança amb en Corbacho, un sergent madrileny veterà de l'exèrcit republicà, i jugant-se la vida, boicoteja aquests plans i salvaguarda la ciutat.

En Guillem Martí amb la col·laboració del gran amic de La Petita Llibreria Jordí Solé expliquen com ningú un fet que molts de nosaltres no podríem ni arribar a imaginar i treballa amb molta delicadesa l’evolució emocional i psíquica del heroi protagonista i el seu entorn.

Què deu passar pel cap d’un home quan sap que amb una paraula seva executen a tota una ciutat? Què l’aixeca a revelar-se? Quin paper hi té la consciència? 

Molts interrogants sobre la naturalesa del ésser humà es veuen desgranats en aquesta novel·la que us deixarà amb la pell de gallina i el cor en un puny. Hi ha gent a la vida real i al món actual com en Miquel?

De la mà de labutxaca posem cara, context, olors i colors a un període de la historia catalana que el va protagonitzar un home a l’ombra. Què hagués passat si ell no hagués actuat? On seriem ara tots plegats? 

Rendiu-vos a la lectura, apreneu i gaudiu! Us sorprendrà molt gratament!


1 comentari:

  1. GLOBALMENT,VUI DIR RELACIONS PERSONALS,AN VA SEMBLAR UN XIC MASSA CULEBROT...EL RUS ENAMORAT PARTICULARMENT.EL FET HISTORIC,PER ALTRES MITJANS SE QUE ES EXACTA.

    ResponSuprimeix