dimecres, 15 d’abril del 2015

Per Sant Jordi misteri i una rosa negra (2015)



El negre és relaciona amb la foscor, el dolor i la tristesa, però també denota poder, misteri i estil, sense oblidar que simbolitza la mort i el dol. Per això mateix us animem a regalar-la amb una bona novel·la negra. 

 



Si, vivimos inmersos en un gran boom de la novela negra pero… ¿No os suenan todas a más de lo mismo? Para degustar una buena noir tenéis que sucumbir al encanto de Melodía quebrada, una novela que llama como un canto de sirena y te embriaga en una pieza que merece la pena ser leída.

La novela tiene el gran punto a su favor de ambientarse en la contemporaneidad con lo que sentirse a gusto y entender mejor las circunstancias individuales, sociales y las convenciones profesionales de sus protagonistas se vuelve una experiencia completa.

Los personajes se mueven en un marco real de gran riqueza literaria como es la ciudad de Barcelona de la que el propio autor, Josep Camps hace un retrato de sus luces y sus sombras.

La trama en si es espectacular, os podemos advertir que os sentiréis como los ratoncillos de El flautista de Hamelin siguiendo embelesados ese run run que resuena en la mente y queda latente en la consciencia. Es una novela que no pasa desapercibida y se hace con nosotros para transformarnos a través de reflexiones profundas y sutiles sobre el mundo y los hilos que lo sustentan. Apuesta certera de Alrevés.
 
Per a tots els seguidors de Llibres del Delicte i amants de les novel·les negres i de les seves escriptores, ens retrobem amb la inspectora Mina Fuster, la vàrem conèixer en la breu història que signava Margarida Aritzeta i que quedava recollida dins el recull “Elles també maten, antologia de tretze relats negres escrits per dones”, esperem estar davant d’una saga de novel·les altament addictiva.

L’amant xinès és, doncs, la primera novel·la llarga de la inspectora i el retorn al gènere negre de la Margarida Aritzeta després de molts anys.

La novel·la parteix d’un cas real que va aparèixer a la premsa el mes de febrer de 2014, en el qual havien trobat morta una indigent no identificada en una caseta de tren prop de Picamoixons (Alt Camp). L’autora no reconstrueix el cas ni la història, la pren com a referent i la ficciona.

Si us pregunteu que us podreu trobar en aquesta novel·la, jo us diria que gairebé de tot, crims de sang i fetge, la vida dels policies i dels jutjats, una protagonista jove, maca, independent amb ombres i cicatrius del passat, una mare que la treu de polleguera, una amiga molt esbojarrada, conflictes interculturals, temes d’actualitat i com qui diu tot a tocar a la porta de casa, un compendi difícil d’equilibrar i que aconsegueix crear una atmosfera de plenitud.


Us convidem a una cita amb el nostre bell amic, el comissari Brunetti, que torna amb les forces renovades i amb l’energia de les seves millors novel·les.

Amb Sang o amor ens traslladem al teatre la Fenice de Venecia on la Flavia Petrelli està aconseguint consolidar-se a la fama i està guanyant seguidors dia a dia. La fama en l’estat més pur, el contrast de la vida sota els flaixos i la soledat al seu propi interior, la imatge que mostren els ídols i el que realment són.

Pot una persona traspassar la línia de l’admiració i arribar a creure que el seu ídol pugui a arribar a ser seu? Com saben els famosos que els sentiments vers ells van adreçats a la cara que mostren o a allò que oculten a l’ombra dels focus?

De la ploma de la Donna Leon torna a relluir un best seller on la trama detectivesca, les escenes teatrals i l’amistat es donen la mà d’una manera natural, casual i desenfadada. És un ritme narratiu àgil, lleuger i frecs que fa que sigui una lectura que es llegeix en un tres i no res, que desperta interrogants i la necessitat de respondre’ls.

Gràcies a Edicions 62 la col·lecció de títols protagonitzats per aquest jovial comissari creix de manera quantitativa i qualitativa.


Proa ens presenta la primera novel·la de la sèrie de l'inspector Harry Hole de la mà de Jo Nesbo, El ratpenat.

Harry Hole és un inspector peculiar que ha meravellat milers de lectors. Alcohòlic, drogoaddicte esquerp, desperta certa tendresa, sobretot en les dones. Ara publiquem per primera vegada en català el primer llibre de la sèrie Harry Hole.

Com va començar? Quins van ser els seus inicis? Per fi, coneixerem tot el passat fosc que amaga l’ànima d’un dels detectius més carismàtics de la novel·la negra escandinava.  En aquest thriller policíac, la Brigada Criminal d’Oslo envia el Harry Hole a Sidney (Austràlia) per investigar l’assassinat d'Inger Holter, una jove noruega de vint-i-tres anys, una celebrity de sèrie B. Al seu costat hi trobarem Andrew Kensington, un aborigen australià de la policia de Sidney.

Junts descobriran que no es tracta, com creien, d'un cas aïllat, sinó que hi ha una sèrie d’assassinats sense resoldre amb un patró semblant. I com més s'acosten a l’assassí, més clar té Harry que tothom és sospitós. Si la busqueu en castellà la trovareu a Roja y Negra.


El rei de groc és una antologia de contes de Robert W. Chambers publicada el 1895 en la qual naixien els primers indicis d’elements i trames sobrenaturals. Factors inexplicables que ens atemoritzen per tal d’explicar els mil enigmes que la humanitat es qüestiona cada dia.

La història és una narració dins l’aventura, un llibre que n’amaga mils i li donen un volum que ens deixarà ben bocabadats.

Fins ara no s’havia traduït mai al català però gràcies a l’Albert Pijuan podem gaudir d’una introducció i una traducció que ens duu a aquella atmosfera espessa i enigmàtica d’un món fantàstic per descobrir.

A més els nostres amics d’Angle Editorial fan un pas més enllà i l’acompanyen del relat L’habitant de Carcosa de l’Ambroise Bierce on la trama i sobretot l’escenari és el mateix i ens ajuda a contextualitzar i arrodonir una lectura plaent i gratificant.

És el regal ideal pels amants d’allò inexplicable, dels misteris que s’allunyen d’allò més terrenal i un llibre obligatori pels fans de True Detective.

RBA en su Serie Negra en castellano y en La Magrana en catalán, nos reencuentra con Arnaldur Indridason, autor que nos cautivo con “La mujer de verde” o “Pasaje de las sombras”. 

Ahora nos presenta Hipotermia, donde una mujer obsesionada con saber si existe algo después de la muerte aparece ahorcada. Un padre sigue buscando a su hijo desaparecido hace veinte años sin dejar rastro. 
 
A la vez que consigue cerrar ambos casos, el inspector Sveinsson empezará a indagar en la tragedia que ha marcado toda su vida: la desaparición de su propio hermano.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada